default-image

Δαύκος για ΟΦΗ-ΠΑΟ, άνοδο και οικογενειακή παράδοση (video)

Ποδόσφαιρο
Δαύκος για ΟΦΗ-ΠΑΟ, άνοδο και οικογενειακή παράδοση (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα καλύτερα χρόνια του ΟΦΗ, στη χρυσή για την κρητική ομάδα δεκαετία του '80, οι ποδοσφαιριστές από τη Μακεδονία είχαν την τιμητική τους!

Νιόπλιας, Τσινός, Ανδρεανίδης, Τσίμπος, Χαραλαμπίδης και άλλοι βρέθηκαν στην Κρήτη και απογείωσαν τόσο την καριέρα τους όσο και την ομάδα που την εκπροσωπούσε τότε μόνη της στη μεγάλη κατηγορία! Γράψαμε τελευταίο το όνομα του Χαραλαμπίδη γιατί ήταν Δραμινός. Πριν λίγα χρόνια ένας άλλος Δραμινός αγωνίστηκε στον ΟΦΗ, σε πιο δύσκολη περίοδο: Ήταν ο Πολυχρόνης Βεζυρίδης. Αυτό το καλοκαίρι ήρθε στο Ηράκλειο και... τρίτος από την πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, επίσης τερματοφύλακας, αλλά νιώθει σα να είναι χρόνια εδώ! Ο λόγος για τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ Κωνσταντίνο Δαύκο που μίλησε χθες αναλυτικά στην αθλητική ενότητα της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" στην ΚΡΗΤΗ TV...

Για τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού: "Καταλαβαίναμε πως πετύχαμε κάτι σημαντικό και δώσαμε χαρά στον κόσμο που τόσο πολύ μας βοήθησε! Το χαρήκαμε και εμείς".

Για την εξέλιξη του αγώνα: "Στην αρχή ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά αλλά όσο προχωρούσε το παιχνίδι ισορροπούσαμε. Πιστέψαμε πως όσο και αν ήταν δύσκολο μπορούμε να τα καταφέρουμε! Σε αυτό μας βοήθησαν και τα λίγα λόγια που μας είπε ο προπονητής μας στο ημίχρονο"...

Για τον στόχο της ανόδου: "Ξέρουμε που είμαστε και τι θέλει ο ΟΦΗ! Και γι αυτό είμαστε εδώ! Θέλουμε να οδηγήσουμε όλοι μαζί την ομάδα στην κατηγορία που ανήκει και αυτός ο στόχος είναι μονόδρομος! Χρειάζεται ομως και υπομονή! Πρέπει να βλέπουμε τα παιχνίδια ξεχωριστά, αρχής γενομένης από αυτό της ερχόμενης Τετάρτης στα Τρίκαλα που είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Και να προχωράμε αφήνοντας πίσω το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό που σίγουρα μας ανέβασε τη ψυχολογία, γενικά είχε μεγάλα κέρδη και έφερε και κοντά την πρόκριση στο Κύπελλο..."

Για την παράδοση των Μακεδόνων στον ΟΦΗ: "Δεν είναι μόνο αυτή η παράδοση. Γενικά υπάρχει παράδοση καλών σχέσεων μεταξύ Κρητικών και Μακεδόνων και αυτό μας ευχαριστεί πάρα πολύ..."

* Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κώστας Δαύκος έκανε μικρός οικογένεια. Αν και 28 έχει ήδη και δυο παιδάκια και σίγουρα στην περίπτωση του ισχύει ο "ποδοσφαιρικός νομος": Ο ποδοσφαιριστής που κάνει μικρός οικογένεια, έχει πάντα περισσότερες πιθανότητες να κάνει και μια πετυχημένη καριέρα...

                 Το μήλο... κάτω απ' τα δοκάρια

Και ναι, το "μήλο" πέφτει σχεδόν πάντα κάτω από τη μηλιά! Ο γκολκίπερ του ΟΦΗ Κώστας Δαυκος από μικρός ακολουθησε το δρόμο του πατέρα του Γιώργου και φιλοδοξεί να κάνει αντίστοιχη καριέρα! Ας δούμε όμως τι έκανε στη διαδρομή του στα γήπεδα ο πατέρας και τη μέχρι τώρα πορεία του γιου:

* Ο Γιώργος Δαύκος γεννήθηκε στη Δράμα στις 8 Ιανουαρίου 1959. Σαν τερματοφύλακας έκανε πολυετή καριέρα στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, με τα χρώματα τεσσάρων διαφορετικών συλλόγων.Τερμάτησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στην ερασιτεχνική ομάδα του Νομού Δράμας Ηρακλή Παρανεστίου. Ξεκίνησε σε μικρή ηλικία, από τους ερασιτέχνες της Δόξας Δράμας, όπου και παρέμεινε μέχρι την περίοδο 1975-76, οπότε και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, η οποία τότε αγωνίζονταν στη Β΄Εθνική. Την περίοδο 1979-80 πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Α΄Εθνική και το καλοκάιρι του 1982 μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό. Τρία χρόνια μετά επέστρεψε στη Δόξα, συνεχίζοντας σε αυτήν για τα επόμενα 6 χρόνια, ενώ ενδιάμεσα κέρδισε τίτλο Β΄Εθνικής (1988. Παίζοντας πάντα στη μεγάλη κατηγορία, αποτέλεσε στέλεχος του Αθηναϊκού (3 σεζόν) και της Παναχαϊκής. Τερμάτισε την πλούσια καριέρα του το 1997 σε ηλικία 38 ετών, έχοντας συμπληρώσει 316 συμμετοχές σε επίσημους αγώνες πρωταθλήματος της Α΄Εθνικής Κατηγορίας. Ακόμη,πήρε μέρος σε 55 συναντήσεις της Β΄Εθνικής, σύνολο 371 παρουσίες σαν βασικός τερματοφύλακας. Ο Δαύκος αγωνίσθηκε επίσης και στην ερασιτεχνική ομάδα των Ποντίων Ροδόπης.

*Ο γιος του Γιώργου Δαύκου, ο Κωνσταντίνος Δαύκος του ΟΦΗ γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου του 1988. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα σε ηλικία 10 ετών στις Ακαδημίες του Στράτζαλη Δράμας. Εκεί πήρε και την απόφαση να ακολουθήσει την καριέρα του γκολκίπερ.  Αγωνίστηκε μέχρι τα 17 του σε ερασιτεχνικό επίπεδο ενώ επαγγελματίας ποδοσφαιριστής χρίστηκε το 2005 με την ομάδα της Δόξας  Δράμας. Το 2008 ήρθε η μεταγραφή για τον Διαγόρα Ρόδου με τον οποίο αγωνίστηκε για δυόμιση χρόνια. Επόμενος σταθμός του υπήρξε ο Μέγας Αλέξανδρος Σερρών όπου και παρέμεινε για 6 μήνες. Το καλοκαίρι του 2011 επέστρεψε στη Δόξα Δράμας φορώντας τη φανέλα της μέχρι και τη σεζόν 2013-2014. Πριν την Κρήτη και τον ΟΦΗ πρόλαβε να περάσει και από άλλο ελληνικό νησί: Τη Λέσβο για λογαριασμό της Καλλονής...

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News