default-image

Έχει Clasico σήμερα στο Καμπ Νου

Ποδόσφαιρο
Έχει Clasico σήμερα στο Καμπ Νου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Clasico νούμερο 232. Σήμερα το απόγευμα (17:15, Cosmotesport2) στην Βαρκελόνη, η Μπαρτσελόνα για μία ακόμα φορά, πρώτη μέσα στην σεζόν, απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Μία συνάντηση ξεχωριστή.

Δεν πρόκειται μόνο για ένα αγώνα ποδοσφαίρου, αλλά μία αναμέτρηση ανάμεσα σε κουλτούρες και στυλ διαφορετικά. Στα χρόνια του Φράνκο, η Ρεάλ ήταν η καλύτερη σημαία του δικτάτορα στον κόσμο, η Μπαρτσελόνα αντιπροσώπευε τους νοσταλγούς της Δημοκρατίας. Όμως το ματς ανάμεσα στην Μπάρτσα και την Ρεάλ, είναι επίσης μία συνάντηση Καταλανών εναντίον Καστιγιάνων, μία πλήρη αντιπαλότητα.

Είτε παίζουν στο Καμπ Νου, όπως σήμερα, είτε στο Bernabeu,το παιχνίδι προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των Ισπανών φιλάθλους , έστω κι αν για αρκετούς, μία από τις δύο αποτελεί την δεύτερη ομάδα τους. Κανένας δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορος. Είναι απόν τους αγώνες που δεν πρέπει να χάσεις, μιας και εκεί μπορείς να συναντήσεις τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο.

Παλιά υπήρχαν ο Ντι Στέφανο και ο Κουμπάλα, Πούσκας και Σουάρεθ, Νέτζερ και Κρόιφ, Σαντιλιάνα και Μαραντόνα., Ούγκο Σάντσες και Στόιτσκοφ, Μπουτραγκένιο και Ρομάριο, Ζιντάν, Φίκγο και Ραόυλ από την μία, Ριβάλντο, Σαβιόλα και Κλάιφερτ από την άλλη.

Στις μέρες μας ξεχωρίζει η μονομαχία του Λιονέλ Μέσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Οι δύο τους από το 2008 και μετά, έχουν κατακτήσει όλες τις «Χρυσές Μπάλες»: πέντε για τον Αργεντινό (2009, 2010, 2011, 2012 και 2015) και τρεις για τον Πορτογάλο (2008, 2013 και 2014), που πάντως είναι το φαβορί να την πάρει ξανά στις 13 Δεκεμβρίου.

Ο Κριστιάνο έφτασε στην Μαδρίτη το 2009. Από τότε οι δύο τους έχουν αναμετρηθεί σε 25 Clasicos. Ο Κριστιάνο έχει σημειώσει 16 γκολ , ένα λιγότερο ο Μέσι. Δώδεκα φορές έχει πανηγυρίσει τη νίκη ο Αργεντινός, επτά ο Πορτογάλος. Ο Ρονάλντο σημείωσε στο Camp Nou 10 από τα 16 του γκολ, ενώ ο Μέσι μόλις 5 από τα 15 δικά του (φυσικά από το 2009 και μετά). Μάλιστα ο Ρονάλντο σκόραρε στις οκτώ από τις εννέα τελευταίες επισκέψεις της Ρεάλ στη Βαρκελώνη, αντίθετα ο Μέσι δεν σημείωσε γκολ στα πέντε τελευταία Clasicos.

Πηγή: www.onsports.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News