Αθλητισμός

Οι "Τιραμόλες" της ΕΠΟ και το «100» του Βίκτωρα Μητρόπουλου!

Η Δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο! Η διορισμένη διοίκηση της ΕΠΟ κάνει ό,τι μπορεί για να δικαιώσει όσους την αμφισβήτησαν εξαρχής, για το σκόπιμο ρόλο της υπέρ "μεμονωμένων συμφερόντων" (;), προϊδεάζοντας άλλους για τα μεγάλα νέα "κουσούρια" που θα αφήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όταν θα έρθει η ώρα να πάρει πόδι.

Λειτουργώντας με τις δυναμικές... Τιραμόλα, κάνοντας ό,τι γουστάρει και αλλάζοντας όπως τη βολεύει τους κανονισμούς - πολλούς από τους οποίους έχει κακοποιήσει, παρά το γεγονός ότι αυτό θεωρείται απαράδεκτο μεσούσης της σεζόν - τώρα η ΠΔΕ της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα βγάζει και μια άλλη μάσκα από το προσωπείο της.

Η ίδια, ως προϊόν ασεβούς παρασκηνιακής διαβούλευσης από τον πρώην υφυπουργό Πολιτισμού και τους υψηλόβαθμους αρχηγούς της FIFA και της UEFA και γεννημένη πάνω στην εκτρωματική προώθηση του κ. Κοντονή, να καταπατήσει απόφαση Ανώτατων Δικαστών στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, που οι ίδιοι πίεσαν για τη σύνθεση των μελών της, τώρα μιλάει... με τη γλώσσα των τανκς!

Εκβιάζει το δημοκρατικό δικαίωμα μιας ερασιτεχνικής ομάδας, όπως το Ηράκλειο Αττικής, να κάνει χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων στη χώρα της, επειδή προσέφυγε ένα από τα μέλη της στη Δικαιοσύνη, ζητώντας από τους Έλληνες δικαστές να αποφανθούν για το αν κάποια πράγματα είναι νόμιμα ή παράνομα. Συνάμα εκβιάζει με διαγραφή όποια Ποδοσφαιρική Ένωση τολμήσει και πάει στη Δικαιοσύνη για να προασπίσει τα συμφέροντά της και μαζί του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επιδιώκει, δηλαδή, να διαγραφεί εκβιαστικά ο κ. Μαλάτος από τα μέλη του σωματείου, για να μην έχει έννομο συμφέρον να υποστηρίξει την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια!

Και το αφήνουν να περάσει έτσι όλοι οι συμμετέχοντες στο παιχνίδι του ποδοσφαίρου; Κάνουν τις... πάπιες τα πολιτικά κόμματα; Δεν παίρνουν χαμπάρι οι εισαγγελείς να παρέμβουν και να ασκήσουν έρευνα γύρω από έναν ανήκουστο εκβιασμό σε δημοκρατικό πολίτευμα; Πώς σας φαίνεται αυτό;

Είναι δυνατόν να μας βάζουν κάγκελα παντού, για να διασφαλίζονται τα κομματικά και τα άλλα μεγαλοσυμφέροντα στο ποδόσφαιρο; Στη Δικαιοσύνη πάνε. Δε δίνουν και δεν παίρνουν μίζες, όπως διερευνά η ελβετική δικαιοσύνη για μεγαλοστελέχη της FIFA, συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των αποκαλύψεών της.

Το μέγα δυσάρεστο και οδυνηρό, ωστόσο, είναι ότι ο άνθρωπος που βάζει πλάτη σε όλη αυτή την αντιδημοκρατική κατάσταση, έχοντας παίξει κακό πολιτικό παιχνίδι όταν ήταν υφυπουργός Αθλητισμού, είναι ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης!

Τα παραπάνω γράφαμε στο άρθρο "Γνώμη" την 1.12.16 στην έντυπη έκδοση της Νέας Κρήτης με τίτλο: "Κι όμως, συμβαίνει με την πλάτη του υπουργού Δικαιοσύνης"!

Η Σφοδρή Επίθεση από τον Βίκτωρα Μητρόπουλο

Οι αντιδράσεις στο φαινόμενο "κάνω ότι μου κατέβει, αγνοώντας, νόμους, κανονισμούς, προκηρύξεις κλπ στο όνομα της εξομάλυνσης", είναι περιορισμένες. Μία από αυτές ήταν η εκδήλωση πρόθεσης του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκου Τζώρτζογλου να καταθέσει παρόμοια προσφυγή εφόσον υπάρξουν νομικές εγγυήσεις ότι δεν θα βλαπτεί το ποδόσφαιρο. Χθες (2.12.16) σημειώθηκε και η σφορδή επίθεση κατά των γεγονότων από τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΑΕ Βίκτωρα Μητρόπουλο στο Metropolis 95.5, που μπορείτε να διαβάσετε με τίτλο: «Εκβιαστής ο κ. Δρόσος, θα τους μαζέψει το 100!»

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει ο κ. Μητρόπουλος:

 «Κυριολεκτικά βγήκα από τα ρούχα μου, όταν έμαθα χθες βράδυ ότι αντί να υπάρξει μια αντιδικία στο δικαστήριο, να υποστηρίξουν τόσο η ΠΕΟ όσο και ο κ. Μαλάτος τις θέσεις τους, πληροφορήθηκα ότι σήκωσε το τηλέφωνο ο κ. Δρόσος και είπε ότι αν δεν διαγράψει το σωματείο τον κ. Μαλάτο, θα διαγραφεί το σωματείο. Αποτέλεσμα αυτού, το σωματείο να διαγράψει τον κ. Μαλάτο.

Το θέμα είναι ότι ανεξάρτητα αν έχει δίκιο ή άδικο ο κ. Μαλάτος, είχε 100% το δικαίωμα να κάνει αυτή την κίνηση. Και 100% το έγγραφο που έστειλε η ΕΠΟ είναι ποινικά κολάσιμο, είναι εκβίαση. Είναι εκβιαστής ο κ. Δρόσος και δεν το ξέρουν αυτοί που παριστάνουν τους καθηγητάδες γιατί είναι άσχετοι από νομικά.

 Ο νόμος Κοντονή του 2015 είπε ότι ισχύει το καταστατικό της ΕΠΟ υπό την προϋπόθεση ότι είναι εναρμονισμένο με την ελληνική νομοθεσία, η οποία είναι υπεράνω των καταστατικών της Ομοσπονδίας. Δεν υπερισχύει το καταστατικό της ΕΠΟ όπως ήταν με το αυτοδιοίκητο, που το κατήργησε ο Κ. Κοντονής.

Κατά συνέπεια, η νομοθεσία λέει ότι ο αστικός κώδικας περί σωματείων ισχύει για όλους. Δεν υπερισχύει το καταστατικό του Κουρίδη και του Γκαγκάτση, αλλά ο νόμος. Αυτός λέει ότι αν έχεις ένα θέμα με την ΕΠΟ, που είναι σωματείο, έχεις δικαίωμα να προσβάλεις στο αστικό δικαστήριο, όπως έκανε ο κ. Μαλάτος στο πρωτοδικείο, και ο δικαστής θα κρίνει.

Μπορεί να απορρίψει την προσφυγή, αλλά έχει δικαίωμα να πάει στο δικαστήριο. Αφήνω το οξύμωρο ότι χρειάζεσαι 3000 ευρώ για την προσφυγή στην ΕΠΟ, τον άνθρωπο τον απειλήσανε, τον εκβιάσανε. Αν βγει κάποιος, μπορεί να είμαι κι εγώ γιατί έχω βγει από τα ρούχα μου, και καταθέσει μήνυση, θα πάει το «100» να τους μαζέψει».

Για το αν θα καταθέσει μήνυση:

«Δεν ξέρω τι θα κάνω, βρίσκομαι σε ένα επίπεδο εξαλλοσύνης για τα πεπραγμένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εκβίαση είναι αυτόφωρο αδίκημα. Και σύμφωνα με όσα μου λένε οι νομικοί μου είναι διαρκές και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορεί να βγει και ένταλμα σύλληψης. Αυτό το ποδόσφαιρο ονειρευόμαστε;

Γι αυτό ήρθαν αυτοί οι μυαλοπώληδες να μας σώσουν; Αυτούς έβαλε ο Κουτσοκούμνης; Το ερώτημά μου είναι τι κάνουν οι Υπουργοί. Ο κ. Βασιλειάδης και ο προηγούμενος ο κ. Κοντονής, που μπήκε και Υπουργός Δικαιοσύνης, και βλέπουν αυτήν την επιτροπή να παρανομεί ασύστολα. Το άρθρο 131 του νόμου 2725, λέει ότι απαγορεύεται η τροποποίηση του κανονισμού μεσούσης της περιόδου. Έχουμε Δεκέμβριο και τροποποίησαν τον κανονισμό της διαιτησίας. Είπαν ότι από πέντε, τα μέλη της επιτροπής θα είναι από ένα ως τρία. Που το βρήκαν αυτό το δικαίωμα; Πώς τροποποιούν τον κανονισμό; Δεν το ξέρουν αυτό οι δύο Υπουργοί; Αν δεν το ξέρουν, να πάνε σπίτι τους.

Επίσης υπάρχει και το θέμα της εκλογής του εκπροσώπου στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Κάθε Ενωση έχει τρεις ψήφους. Μα εγώ ήδη έχω προσφύγει στο διαιτητικό δικαστήριο και ο νόμος λέει για εκλέκτορες. Πώς αυτοί κάνουν αυτό το πράγμα και χωρίς να φοβούνται ότι οι συνταγματικοί επόπτες θα τους παρακολουθούν. Είναι τρέλα όλα αυτά. Και βγαίνει ο κ. Θεοδωρίδης να καμαρώσει τα έργα του.

Είναι χάλι το ποδόσφαιρο, με το «100» και τα αυτόφωρα. Λες και μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα όπως το '40 και επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες».

 Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια