default-image

Ηλεκτρονικό παιχνίδι φταίει για την τραγωδία της Σαπεκοένσε;

Αθλητισμός
Ηλεκτρονικό παιχνίδι φταίει για την τραγωδία της Σαπεκοένσε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο σενάριο για τις ενέργειες που σαν αλυσίδα οδήγησαν στη συντριβή την περασμένη Τρίτη σε βουνό της Κολομβίας του αεροσκάφους της LAMIA Airlines φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mail.

Σύμφωνα με αυτό, ο λόγος που το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα και συνετρίβη ήταν γιατί είχε καθυστερήσει την αναχώρησή του από τη Βολιβία επειδή ένας από τους ποδοσφαιριστές της Τσαπεκοένεσε ζήτησε να ανοίξουν τη βαλίτσα του προκειμένου να βρει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Έτσι όταν το αεροσκάφος τύπου BAE 146 Avro RJ85 βρέθηκε στον αέρα δεν πρόλαβε να ανεφοδιαστεί σε μια ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο της πόλης Cobija καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν λειτουργεί τη νύχτα.

Την αποκάλυψη για την καθυστέρηση λόγω του ηλεκτρονικού παιχνιδιού έκανε μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα ο αμυντικός της Τσαπεκοένσε, Ντέμερσον Κόστα, ένας από τους επτά που δεν ταξίδεψαν με τη μοιραία πτήση. Σύμφωνα με τον ίδιο στο τελευταίο μήνυμα που αναρτήθηκε στο γκρουπ που είχαν οι ποδοσφαιριστές στο Whatsapp ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Τσίνιο ντι Ντομένικο έκανε πλάκα με το γεγονός ότι ένας παίχτης ζητούσε επίμονα να του βρουν το ηλεκτρονικό του παιχνίδι μέσα από την αποσκευή που είχε παραδώσει.

«Το τελευταίο μήνυμα που εστάλη ήταν από τον Τσίνιο που έκανε πλάκα για το γεγονός ότι ένας από τους παίχτες καθυστερούσε την αναχώρηση από τη Βολιβία γιατί είχε ξεχάσει να βγάλει από τη βαλίτσα ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι» δήλωσε ο Ντέμερσον Κόστα.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα του το protothema.gr, αυτό δεν εμπόδισε τον πιλότο του αεροσκάφους να αποφασίσει ότι τα καύσιμα θα έφταναν μέχρι το αεροδρόμιο του Μεντεγίν.

Σημειώνεται ότι το μέγιστο βεληνεκές του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους είναι τα 1.600 ναυτικά μίλια, λίγα λιγότερα δηλαδή από όσο η απόσταση ανάμεσα στην πόλη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας, από όπου απογειώθηκε η μοιραία πτήση, μέχρι την πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας, τον τελικό, δηλαδή, προορισμό.

«Ο πιλότος πήρε την απόφαση αυτή. Πίστευε ότι τα καύσιμα θα φτάσουν» δήλωσε ο διευθυντής της LaMia Γκουστάβο Βάργκας. Αυτό φαίνεται που δεν υπολόγιζε ο Μίκι Κουιρόγκα ήταν ότι πάνω από το Μεντεγίν θα υποχρεωθεί να κάνει κύκλους καθώς προηγήθηκαν για προσγείωση άλλα αεροσκάφη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News