default-image

Τι γίνεται στον όμιλο των Χανίων στο Κύπελλο

Αθλητισμός
Τι γίνεται στον όμιλο των Χανίων στο Κύπελλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ολυμπιακός μετά την ευρεία νίκη του στα Χανιά επί του ΑΟΧ (0-4) προκρίθηκε και μαθηματικά από τον 2ο "Χανιώτικο" όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος. Ωστόσο η δεύτερη προνομιούχος θέση θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική με όλες τις άλλες ομάδες να έχουν πιθανότητες.

Ως  φαβορί  εμφανίζεται  ο Πλατανιάς ο οποίος μετά τη νίκη του επί της Σπάρτης (1-0) έχει τις περισσότερες πιθανότητες, ενώ είναι σημαντικό ότι κρατάει τη τύχη στα χέρια του. Οι ερυθρόλευκοι με νίκη την τελευταία αγωνιστική στο τοπικό ντέρμπι με τον ΑΟΧ περνάνε σίγουρα στην επόμενη φάση. Ο Πλατανιάς περνάει και με ισοπαλία, αρκεί η Σπάρτη να μην κερδίσει τον Ολυμπιακό στη Λακωνία.

Πιθανότητες όμως έχει και ο ΑΟΧανιά  ο οποίος όμως θα πρέπει να κερδίσει τον Πλατανιά στα Περιβόλια (ως τυπικά γηπεδούχος) και παράλληλα να ηττηθεί η Σπάρτη. Σε αυτό το σενάριο θα υπάρξει τριπλή ισοβαθμία και όλα θα κριθούν στην διαφορά τερμάτων και άρα από τα σκορ της τελευταίας αγωνιστικής.

Τι ισχύει στην ισοβαθμία

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων για τις θέσεις, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός πίνακας, με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

2ος όμιλος

Πλατανιάς - Σπάρτη 1-0 (51' Γουνδουλάκης)

ΑΟ Χανιά - Ολυμπιακός 0-4 (16' Καμπιάσο, 25' Ιντέγε, 42' αυτ. Θεολόγου, 49' Πάρντο)

Η βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 6 (7-0)

2. Πλατανιάς 3 (1-3)

3. Σπάρτη 3 (4-1)

4. ΑΟ Χανιά 0 (0-8)

H επόμενη αγωνιστική (13-15/12)         

Σπάρτη -Ολυμπιακός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News