Αθλητισμός

Νέα δεδομένα για το γήπεδο της ΑΕΚ

Μια μικρή αλλά  ουσιαστική τροποποίηση, που υποχρεώνει και σε περαιτέρω αλλαγές και δημιουργεί ακόμη μια καθυστέρηση, ζητήθηκε στην ΑΕΚ από το ΚΕ.Σ.Α. για το νέο της γήπεδο.

Σύμφωνα με τη Live Sport, οι «κιτρινόμαυροι» κλήθηκαν από την αρχιτεκτονική επιτροπή να μειώσουν κατά 40 εκατοστά το ύψος των πυλώνων που θα βρίσκονται στην εξωτερική πλευρά της «Αγια-Σοφιάς» και πάνω στους οποίους θα στηρίζεται το στέγαστρο που θα καλύπτει τις διώροφες εξέδρες.

Μπορεί η τροποποίηση να ακούγεται αμελητέα, ωστόσο δεν είναι τόσο απλή υπόθεση και ήδη οι συνεργάτες της ΑΕΚ έχουν στρωθεί στη δουλειά για να κάνουν το συντομότερο δυνατό τις τροποποιήσεις στα σχέδια, προκειμένου να προλάβουν την επόμενη σύσκεψη του ΚΕ.Σ.Α., εφόσον γίνει μέσα στο… 2016.

Στο θέμα που προέκυψε με το ύψος δεν αποκλείεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο η στάση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς με παρέμβασή του στο ΚΕ.Σ.Α. πριν ένα μήνα είχε επιμείνει στο θέμα του ύψους του γηπέδου, τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει ζητήσει από τη δημοτική αρχή εδώ και αρκετές εβδομάδες ραντεβού για την υψομετρική μελέτη, αλλά απάντηση δεν έχει πάρει.

Σημειώνεται πως βάσει της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων το κυρίως κτίριο του νέου γηπέδου θα έχει ύψος 27 μέτρων, το στέγαστρο θα βρίσκεται στα 30 μέτρα και οι πυλώνες στα 40 μέτρα.

Πηγή: Sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια