default-image

Ο Κωστάκης της ΕΠΟ και ο Ζονκ των ποδοσφαιρικών Ενώσεων!

Ποδόσφαιρο
Ο Κωστάκης της ΕΠΟ και ο Ζονκ των ποδοσφαιρικών Ενώσεων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαλίζεσαι βλέποντας τους αριθμούς της FIFPro για τη διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο και, θέλεις δε θέλεις, διερωτάσαι πώς ηγείται του ελληνικού ποδοσφαίρου, ως επιτετραμμένος της FIFA, ο πρόεδρος της ΚΟΠ, που κρατάει ομπρέλα από το 2001 (!) σε μια τέτοια καταιγίδα στη χώρα του!

Κυρίως στην παγκόσμια αρνητική πρωτιά που καταγράφει, με το 49% των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο να υπογράφουν δεύτερο συμβόλαιο (μ.ο. 9% στον κόσμο), αλλά και ότι το 17% αυτών να δηλώνουν ότι δεν τους δίδεται αντίγραφο του συμβολαίου τους.

Το τραγικότερο: 19% των ερωτηθέντων ποδοσφαιριστών δήλωσαν ότι έχουν προσεγγιστεί για να συμμετάσχουν σε χειραγώγηση αγώνα, ενώ το 40,5% ότι υπάρχουν στημένα παιχνίδια! Το 2012 το ποσοστό ήταν μόλις 4% και αυτό δείχνει τη δραματική επιδείνωση.

Βάλε και ότι 65% των ποδοσφαιριστών στην Κύπρο πληρώνονται καθυστερημένα το μισθό τους, αλλά και ότι ο μέσος όρος διάρκειας των συμβολαίων στην Κύπρο είναι 18 μήνες, ενώ το 50% των ποδοσφαιριστών ήταν μη Κύπριοι (πρώτη χώρα στον κόσμο με περισσότερους ξένους).

Και ότι το 3,2% έχουν μισθό κάτω από 300 δολάρια το μήνα, 14% από 300 έως 1.000 και μόλις 4,1% έχει πάνω από 1.500 δολάρια, ενώ μεγαλύτερο ποσοστό είναι από 2.000 έως 4.000 δολάρια (το 22,7%) ή πως 21% δήλωσαν ότι άρχισαν πρόγραμμα επιμόρφωσής τους μέσω πανεπιστημίων...

Ξεφτίλα για τον Κουτσοκούμνη, που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στο σώμα του βεβαίως "κακοποιημένου" ελληνικού ποδοσφαίρου. Φαντάζει παρατράγουδο το "εξυγιαντής".

Αλλά τι ψάχνουμε; Οι μεγάλες μίζες είναι στη FIFA και ήδη τώρα οι ελβετικές Αρχές εισβάλλουν για έρευνα σε σπίτια παραγόντων της για υποθέσεις ύποπτων συναλλαγών εκατομμυρίων ευρώ.

Καλοστημένη παγίδα όλο αυτό που έχει συμβεί διά χειρός Κοντονή, να επιβληθεί μνημόνιο και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, και ταυτόχρονη ομολογία της ανικανότητας της κυβέρνησης (κι όλων βέβαια διαχρονικά) να κάνει αυτό που θα έπρεπε να έχει κάνει στην πράξη.

Παντού σκάνδαλα με σκοπό "παιχνίδια" εξυπηρέτησης συμφερόντων με ένα καταστατικό από τη FIFA, που συντάχθηκε πέρυσι με το άρθρο 7, να υπερβαίνει ακόμη και αποφάσεις δικαστών επιπέδου Αρείου Πάγου! Βάλε Ινφαντίνο - FIFA, σε διαβούλευση με την UEFA (Θεοδωρίδης) - και ορίστε μια αμφίβολη μεταβατική επιτροπή (Κουτσοκούμνης) να αναλαμβάνει μέσα από δικτατορικούς κανονισμούς την ΕΠΟ.

Σε ένα εμπεριστατωμένο νομικό άρθρο διάβαζα χθες ότι καμία νομική ενέργεια δημοκρατικού δικαιώματος δε θα έχει τύχη. Γι' αυτό και έχει σαρώσει τους καλύτερους νομικούς ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ, χωρίς να υπάρχει ασφαλής γνώμη για μια προσφυγή που μπορεί να προασπιστεί τις Ενώσεις. Καλά να πάθουν βέβαια, γιατί αντι να είναι οι θεσμικοί προστάτες του ποδοσφαίρου παίζανε το παιχνίδι της κουρτίνας, από ποια θα κερδίσουν περισσότερα.

Στο τέλος τούς έκατσε ο Ζονκ του μεγάλου παζαριού!

Στ.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News