default-image

H Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος αναλαμβάνει δράση

Ποδόσφαιρο
H Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος αναλαμβάνει δράση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος τελικώς και όχι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία θα αναλάβει την κύρια διερεύνηση των τελευταίων επιθέσεων σε αθλητικούς παράγοντες.

Πρόκειται για την υπηρεσία που έχει προχωρήσει σε πολλές εξαρθρώσεις κυκλωμάτων λαθρεμπορίας, σωματεμπορίας, απατών κ.ά., ενώ έχει αναλάβει και έρευνες για τις υποθέσεις Τσοχατζόπουλου, εξοπλιστικών και άλλες για θέματα διαφθοράς.

Η συγκεκριμένη επιλογή έγινε λόγω της εμπειρίας της εν λόγω υποδιεύθυνσης σε δράση κυκλωμάτων αλλά και για να μην υπάρξει «πολυδιάσπαση» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ερευνά τη βομβιστική επίθεση κατά της δικαστικής λειτουργού κυρίας Γεωργίας Τσατάνη, την ένοπλη επίθεση στη γαλλική πρεσβεία και άλλες ενέργειες.

Στη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, που στεγάζεται στον 13ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής, θα παραδοθεί ο φάκελος της εμπρηστικής επίθεσης στην κατοικία του αρχιδιαιτητή κ. Δημήτρη μπίκα στην Ιερισσό Χαλκιδικής στις 8 Νοεμβρίου 2016 αλλά πιθανόν και άλλοι που σχετίζονται με πρόσφατες επιθέσεις κατά διαιτητών. Σύντομα αναμένεται να αρχίσουν ανακρίσεις για την υπόθεση και η συγκέντρωση σχετικών στοιχείων.

Επιπλέον αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το σύστημα νομίμων συνακροάσεων της Αντιτρομοκρατικής και να υπάρξει άρση απορρήτου επικοινωνιών με επίκληση ζητημάτων «εθνικής ασφαλείας». Και αυτό προκειμένου να δοθεί γρηγορότερος ρυθμός στη σχετική αναζήτηση πληροφοριών, όπως έχει ζητήσει και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας.

Σχετικοί φάκελοι αναμένεται να ζητηθούν και από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. Δεν μπορεί να αποκλεισθεί να υπάρξει προσπάθεια συσχετισμού της επίθεσης στον κ. μπίκα και με άλλες εμπρηστικές επιθέσεις που έχουν γίνει στη Βόρειο Ελλάδα κατά αθλητικών παραγόντων και τμήμα του κυκλώματος έχει εξαρθρωθεί. Πάντως για τον συγκεκριμένο κύκλο εμπρησμών έχει ζητηθεί με δικαστικό βούλευμα παράταση της έρευνας για εξετασθούν και άλλες πτυχές της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News