default-image

Το θρίλερ... έφερε κέρδη για τον ΠΟΑ

Ποδόσφαιρο
Το θρίλερ... έφερε κέρδη για τον ΠΟΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», λένε, και έχουν δίκιο...

Στον ΠΟΑ πέρασαν πρόσφατα μια πολύ δύσκολη περίοδο. Βλέπετε η ήττα στο Ατσαλένιο από την Τριγλία ήταν απρόβλεπτη και φάνηκε οδυνηρή, και λίγες μέρες μετά ήρθε και η βαριά ήττα με 5-1 στη Νίκαια από τον Ιωνικό. Ένα σκορ πλασματικό με καλή εμφάνιση και εγκώμια από τον τεχνικό των πρωτοπόρων, αλλά σίγουρα μια ήττα-συντριβή! Ωστόσο αυτή η ομάδα, που ουσιαστικά είχε δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες χωρίς να έχει δημιουργηθεί με στόχο να πρωταγωνιστήσει στη Γ' Εθνική, αλλά για να έχει μια άνετη παραμονή, ήταν σίγουρο και λόγω ψυχής, που παραδοσιακά τη διαθέτουν όσοι γίνονται "Ατσαλενιώτες", πως θα είχε άμεση αντίδραση.

Το ματς της περασμένης Κυριακής με τον Ιάλυσο ήταν κομβικό: Βλέπετε, ένα τρίτο αρνητικό αποτέλεσμα θα έριχνε πολύ την ψυχολογία και θα έφερνε πίεση και γκρίνια, στοιχεία που υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και παραδοσιακά δε λείπουν από το προσφυγικό προάστιο (γιατί πουθενά δεν υπάρχουν μόνο θετικά). Και το παιχνίδι παραλίγο να στραβώσει με το χειρότερο δυνατό τρόπο, αφού ένα 3-3 από το αρχικό 3-1 θα ήταν ό,τι χειρότερο!

Η ψυχή, όμως, μίλησε και ο ΠΟΑ όχι μόνο κέρδισε, αλλά πήρε και το ματς με ένα τρόπο που έφερε ξανά ευεξία και δυναμώνει αφάνταστα τους παίκτες, και όχι μόνο, για τη συνέχεια! Ο κόσμος που στήριξε την ομάδα, παρά τα δυο προηγούμενα αποτελέσματα, πανηγύρισε και έγινε "ένα" στο τέλος με τους ποδοσφαιριστές και επίσης αναγνώρισε τις εξηγήσεις του προπονητή για τις αναγκαστικές αλλαγές Χατζηανδρέου-Αμπντουραχμάνι και τους λόγους της αντικατάστασης του Ρουμπάκη!

Και σε μια περίοδο συσσωρευμένης κόπωσης και προβλημάτων με τραυματισμούς έρχεται το ρεπό της Κυριακής στο πρωτάθλημα, που αν μη τι άλλο συγκυριακά ευνοεί: «Ναι, το ρεπό έρχεται σε καλό χρονικό σημείο για εμάς», μας λέει ο προπονητής του ΠΟΑ Βασίλης Κρασανάκης, ο οποίος επίσης δίνει έμφαση στο γεγονός πως το ρεπό έρχεται μετά από μια νίκη σε παιχνίδι-θρίλερ: «Όντως είμαστε ανακουφισμένοι, γιατί, μετά από δύο άσχημα αποτελέσματα και ένα ματς στην πορεία του οποίου προέκυψαν προβλήματα, ήρθε η νίκη και το τρίποντο! Σίγουρα η διακοπή μπορεί να μας βοηθήσει τώρα και πλέον να δουλέψουμε με ηρεμία, αλλά και να πάρουν ανάσες ποδοσφαιριστές μας, που τις χρειάζονται, γιατί το βάρος πέφτει σε ένα υλικό με 13-14 παίκτες!».

                       Φιλικό αύριο με Γιούχτα

Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε πως αύριο Πέμπτη στις 18:30 θα γίνει φιλικό στο Ατσαλένιο με το Γιούχτα, για να μην πέσουν σε μεγάλο βαθμό οι ρυθμοί, ενώ το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, αφού υπάρχουν δύο ματς! Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 7 του μήνα υπάρχει παιχνίδι Κυπέλλου στην Αθήνα με τον Ηλυσιακό, και λίγες μέρες μετά, η ίδια ομάδα θα έρθει στο Ηράκλειο για να παίξει κόντρα στον ΠΟΑ στο Ατσαλένιο. Η ομάδα του Βασίλη Κρασανάκη θα πάει στο παιχνίδι Κυπέλλου για να κάνει το λεγόμενο "ροτέισον", όσο αυτό είναι εφικτό, και αν έρθει το θετικό αποτέλεσμα κανείς δε θα πει "όχι"! Σίγουρα όμως το βάρος θα πέσει στο πρωτάθλημα και στο ματς που θα γίνει την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, όπου ο ΠΟΑ πρέπει να πανηγυρίσει άλλη μία νίκη, που ασφαλώς θα του επιτρέψει να παραμείνει στα ψηλά της βαθμολογίας, κάτι που αυτή τη στιγμή σαν απολογισμός, και όχι μόνο, έχει ανεβάσει το πρεστίζ της ομάδας του προσφυγικού προαστίου.

Ρεπορτάζ:   Γιώργος Μιμίκος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News