default-image

Τραγικές στιγμές για την βραζιλιάνικη Σαπεκοένσε

Ποδόσφαιρο
Τραγικές στιγμές για την βραζιλιάνικη Σαπεκοένσε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη δυσκολία που βγαίνουν οι λέξεις μετά την τραγωδία στην Κολομβία, η διοίκηση της Σαπεκοένσε έβγαλε μια πρώτη ανακοίνωση.

Σ' αυτή ουσιαστικά τονίζεται ότι αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση των αρχών, με την ευχή να πάνε όλα καλά.

Αναλυτικά: «Μετά τις διάφορες ειδήσεις που φθάνουν από διαφορετικές δημοσιογραφικές πηγές σχετικά με τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε, το κλαμπ μέσω του αντιπροέδρου του, θα περιμένει την επίσημη ανακοίνωση των κολομβιανών εναέριων αρχών και μετά θα προβεί σε επίσημη τοποθέτηση. Μακάρι ο Θεός να βοηθήσει τους αθλητές μας, διοικούντες μας, δημοσιογράφους μας και λοιπούς προσκεκλημένους της αποστολής».

Οι ποδοσφαιριστές που βρίσκονταν στο αεροπλάνο, ήταν οι εξής: Ντανίπλο, Φολμαν, Χιμένες, Ντένερ, Άλαν Ρούσελ, Καραμέλο, Μαρσέλο, Φιλίπε Μασάδο, Τιέγκο, Νέτο, Ζοσιμάρ, Ζιλ, Σέρχιο Μανοέλ, Ματέους Μπιτέκο, Κλέμπερ Σαντάνα, Άρθουρα Μάια, Κέμπες, Ανανίας, Λούκας Γκόμες, Τιαγκουίνιο, Μπρούνο Ρανζέλ, Κανέλα.

Πέρα από τους παίκτες, σύμφωνα με το κολομβιανό "Caracol Radio" ήταν στο αεροπλάνο οκτώ μέλη της διοίκησης της Τσαπεκοένσε, 21 δημοσιογράφοι και τρεις φιλοξενούμενοι του συλλόγου. Μάλιστα, θα ήταν στο αεροπλάνο και ένας 23ος παίκτης της ομάδας (δεν κατονομάζεται), ο οποίος όμως έμεινε εκτός.

Τέσσερις παίκτες της ομάδας, ανάμεσά τους οι Ρουσέλ και  Ντανίλο έχουν διασωθεί και βρίσκονται σε νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής. Σε νοσοκομείο της περιοχής μεταφέρθηκε και ο γκολκίπερ της ομάδας, Ζάκσον Φόλμαν.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βραζιλίας που αναφέρει: «Εκφράζουμε την θλίψη μας για την είδηση που προέρχεται από την Κολομβία, και το δυστύχημα με το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε, τους δημοσιογράφους και τους οπαδούς για τον τελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα. Είμαστε σε συνεχή επαφή με την CONMEBOL και τις αρχές και αναζητούμε περισσότερες πληροφορίες για το συμβάν. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και οι προσευχές μας είναι μαζί με τους επιβαίνοντες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News