default-image

Περισσότερα έσοδα η Μπαρτσελόνα, κερδισμένη, όμως η Μπάγερν

Ποδόσφαιρο
Περισσότερα έσοδα η Μπαρτσελόνα, κερδισμένη, όμως η Μπάγερν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έσοδα ρεκόρ κατέγραψε η Μπάγερν Μονάχου την περίοδο 2015-16 ξεπερνώντας μάλιστα αυτά της Ρεάλ Μαδρίτης. Στην κορυφή παραμένει, ωστόσο, η  Μπαρτσελόνα.

Οι Βαυαροί έδωσαν στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία της περιόδου 2015-16 από τα οποία προκύπτει ότι είχαν έσοδα που έφτασαν τα 626,8 εκατομμύρια ευρώ! Δηλαδή παρουσιάστηκε μία αύξηση της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Μάλιστα είναι περισσότερα από αυτά της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία προ ημερών ανακοίνωσε έσοδα της τάξεως των 620 εκατ. Ευρώ. Στην κορυφή των εσόδων παρέμεινε η Μπαρτσελόνα, η οποία έχει έσοδα 679 εκ.

Βέβαια με βάση τα έξοδα των τριών συλλόγων, η Μπάγερν είναι αυτή που βάζει στα ταμεία της τα περισσότερα χρήματα καθώς οι δύο ισπανικοί σύλλογοι έχουν πολύ περισσότερες υποχρεώσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη γερμανική ομάδα η αύξηση στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), έφτασε στα 142 εκατομμύρια ευρώ έναντι 111,3 που ήταν μέχρι πέρυσι.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής CEO, Για Κρίστιαν Ντρέεζεν, «το οικονομικό έτος 2015-2016 ήταν φανταστικό για την Μπάγερν, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο. Τα μέλη μας, οι υπάλληλοι και οι φίλοι του συλλόγου μπορούν να είναι υπερήφανοι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News