default-image

Μπάτον: Βιάστηκα να πω ότι αποχωρώ

Αθλητισμός
Μπάτον: Βιάστηκα να πω ότι αποχωρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ο Τζένσον Μπάτον μετανιώνει για την απόφασή του να αποχωρήσει από τη Formula 1 τόσο νωρίς και παραδέχεται πως ακόμα απολαμβάνει να αγωνίζεται στην κορυφαία μορφή αγώνων αυτοκινήτου.

Ο πρωταθλητής του 2009 ανακοίνωσε το Σεπτέμβριο (μετά την παύση του Αυγούστου) πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί στην Formula 1, την επόμενη χρονιά, αφήνοντας χώρο για τον ερχομό του Στόφελ Βαντόρν στο line-up της McLaren για το 2017. Ωστόσο στις δηλώσεις του πριν από τον αγώνα στο Αμπού Ντάμπι, ο Τζένσον Μπάτον αποκάλυψε στους δημοσιογράφους, πως βιάστηκε να πάρει αποφάσεις. «Ακόμα πιστεύω πως ήταν πολύ νωρίς στο να πάρω αποφάσεις τον Αύγουστο. Πιστεύω πως ένας οδηγός όταν παίρνει την απόφαση να αποσυρθεί πρέπει να το ανακοινώσει όσο αργότερα γίνεται. Βέβαια εγώ δεν το έκανα ακριβώς έτσι. Πιστεύω πως το αποφάσισα πολύ νωρίς. Βέβαια... τώρα είναι κρίμα. Δεν έπρεπε να το κάνω, αλλά τώρα το έκανα. Αύριο για μένα είναι μια μεγάλη μέρα αλλά δεν θα τρέξω στον αγώνα, λέγοντας ότι δε βλέπω την ώρα να τελειώσει, αλλά θα απολαύσω τον αγώνα όπως κάνω μέχρι τώρα σε κάθε γκραν πρι.»

Μετά τις δηλώσεις ότι ήταν νωρίς να πάρει αποφάσεις τον Αύγουστο και με τους ανθρώπους της McLaren να παρακολουθούν κάθε του λέξη ο Τζένσον Μπάτον, αναγκάζεται να μιλήσει περισσότερο πολιτικά ορθά στους δημοσιογράφους και συνεχίζει... «Είμαι τελικά ευτυχισμένος με την απόφαση μου. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει την επόμενη χρονιά αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που φεύγω απ'το σπορ. Είναι απλώς η κατάλληλη στιγμή. Η διαδικασία σκέψης που είχα τον Αύγουστο κράτησε πολλούς μήνες και πραγματικά σκέφτηκα το παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον μου κι έτσι αποφάσισα πως είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αποχωρήσω από την Formula 1. Εύχομαι στην ομάδα να είναι ανταγωνιστική την επόμενη χρονιά, καθώς παραμένω μέλος της. Δεν εγκαταλείπω τους αγώνες και δεν συνταξιοδοτούμαι. Είμαι μόλις 36 ετών. Θα δουλέψω την επόμενη χρονιά με την ομάδα και θα ξανατρέξω σε άλλες μορφές αγώνων στο μέλλον. Θα οδηγώ μέχρι τα 70 μου και δεν θα συνταξιοδοτηθώ μέχρι τότε. Η διαφορά θα είναι με το αν θα πληρώνομαι ή όχι...»

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News