default-image

Εκεί όπου το όνειρο του "γίγαντα" έγινε πράξη (pics-video)

Ηράκλειο
Εκεί όπου το όνειρο του "γίγαντα" έγινε πράξη (pics-video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κρητικός γίγαντας με την μεγάλη καρδιά ο Παραολυμπιονίκης Μανόλης Στεφανουδάκης, εδώ και χρόνια είχε ένα όραμα. Να μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε αθλητές με ξεχωριστές ικανότητες να ζήσουν τη μαγεία του αθλητισμού στο Νότο της Κρήτης. Να βάλουν παπούτσια αθλητικά, να βρεθούν στο στάδιο και να αθληθούν.

Και όπως φαίνεται όχι μόνο τα κατάφερε αλλά πλέον αθλητές ΑμΕΑ ,έχοντας το είδωλο τους, τον άνθρωπο που ανέβασε την Κρήτη και την Ελλάδα στα ουράνιο με τους άθλους του, στο πλευρό τους καθημερινά,  εργάζονται σκληρά και θέτουν στόχους για μετάλλια και διακρίσεις, ακολουθώντας έτσι  τον δρόμο που χάραξε ο κορυφαίος  Παραολυμπιονίκης της Μεσαράς.

Το neakriti.gr ταξίδεψε μέχρι το στάδιο των Μοιρών εκεί όπου γίνονται οι προπονήσεις καταγράφοντας τις προσπάθειες και τον ενθουσιασμό των αθλητών, τα όνειρα των προπονητών , την ικανοποίηση του Μανόλη να βλέπει νέο αίμα να αγωνίζεται, να μάχεται, να διεκδικεί, να κάνει όνειρα για το μέλλον, να έχει φιλοδοξίες.

Ο  Σύλλογος ΑΜΕΑ '' Το Μέλλον '', καθημερινά δίνει την δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να αθλούνται σε αγωνίσματα στίβου  όπως τρέξιμο και  ρίψεις.  Αρκετοί αθλητές ΑΜΕΑ  εργάζονται σκληρά και θέτουν στόχους για  μετάλλια και διακρίσεις, ακολουθώντας έτσι  τον δρόμο που χάραξε ο μεγάλος Παραολυμπιονίκης Μανόλης Στεφανουδάκης.

Στο στάδιο των Μοιρών γίνονται οι προπονήσεις στίβου ενώ στις εγκαταστάσεις του συλλόγου που είναι στο χωριό Φανερωμένη καθημερινά εργάζονται φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι εκτελώντας κάθε προσπάθεια για την βελτίωση της ψυχοσωματική τους κατάστασης ενώ από το πλευρό των αθλητών δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι φύλακες άγγελοι τους ,οι γονείς τους.Αυτός ο χώρος πλημμυρίζει όνειρα, αγάπη και φροντίδα, άκρως απαραίτητος στην κοινωνία.

Με δράσεις, εθελοντική εργασία και προσφορά, τόσο οι κάτοικοι των Μοιρών όσο και των γύρω περιοχών συμβάλουν για να στηρίξουν αυτή την δομή και να δώσουν το προβάδισμα να ενισχυθεί.

Και αν διερωτάστε πότε ξεκίνησαν όλα αυτά …

Δειλά-δειλά το 2008 μετά από επιθυμία μιας παρέας που οραματιζόταν τον χώρο αυτό. Ο Μανόλης Στεφανουδάκης,  Γιάννης Πρατικάκης,  Γιάννης Κουκουλάκης, Γιώργος Βολωνάκης, Αντώνης Σπυριδάκης, Ελευθερία Τζανάκη και η Αγγέλα Σπινθάκη είχαν την ιδέα και αρκετοί ακόμα ήταν αυτοί που θέλησαν να στηρίξουν και να προωθήσουν αυτή την ιδέα που όπως αποδείχτηκε η κοινωνία την είχε ανάγκη.  

Τώρα μάλιστα στην προετοιμασία για το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Συλλόγου αρκετοί προσφέρουν τόσο εθελοντική εργασία όσο και προϊόντα. Κάπως έτσι καλύπτει τις ανάγκες του ο Σύλλογος ΑΜΕΑ '' Το Μέλλον ''. Με συνεισφορά, προσπάθεια, κόπο μα πάνω από όλα αγάπη.

Χριστουγεννιάτικες δράσεις

Το Χριστουγεννιάτικο παζάρι του συλλόγου θα γίνει στις 16 Δεκεμβρίου στο Τυμπάκι και στις 17 Δεκεμβρίου στις Μοίρες.

Ο Σύλλογος ΑΜΕΑ '' Το Μέλλον ''είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στήθηκε για να στηρίξει άτομα με αναπηρίες αλλά και άτομα που αντιμετωπίζουν διαταραχές όπως για παράδειγμα τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Ρεπορτάζ: Βούλα Νεονάκη

Επιμέλεια : Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News