Αθλητισμός

Το αυθεντικό "Σουπερλιγκάτο" dna ΟΦΗ!

Αυτό που μετράει είναι η καταγραφή της πρώτης νίκης για τον ΟΦΗ. Το τρίποντο. Η βαθμολογία, η ψυχολογία και η χαρά της επιτυχίας να απλώνεται για πρώτη φορά στο «Γεντί Κουλέ», στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος.

Από κριτική δεν θα αφιερώσουμε πολύ χώρο. Ο ΟΦΗ απέναντι σε έναν πολύ κατώτερο αντίπαλο, θα μπορούσε να έχει διευρυμένο σκορ, αλλά έδειξε ότι δουλεύει πολύ στις προπονήσεις, οι παίκτες του απλώθηκαν στο γήπεδο, έπαιξαν μπάλα κινήθηκαν ασορτί με τις απαιτήσεις της ικανοποίησης που απαιτεί η κερκίδα.  Είδαμε επίσης και συγκεκριμένους παίκτες προς του οποίους είχε χτυπήσει το καμπανάκι, να σηκώσουν την απόδοση και το ενδιαφέρον τους όταν αγωνίζονται. Χθες έδειξαν πως έχουν ακούσει τον ήχο! Ας το συνεχίσουν.

Το σημαντικό είναι ότι όλοι που έχουν την στοιχειώδη αντίληψη και μια λογική στον εγκέφαλο τους, θέλοντας ένα καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ομολογούν το αυτονόητο. Ο ΟΦΗ είναι μια ομάδα που με όλο το χρυσόδετο πακέτο της ιστορίας, της φήμης και της επιρροής του στην κοινωνία, είναι ομάδα που αξίζει να βρίσκεται στην κατηγορία που του αξίζει.

Ο ΟΦΗ δεν χρειάζεται εύνοιες για να επιτύχει τον στόχο του και να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα. Έχει όλο το δικαίωμα να απαιτεί σεβασμό σε κάθε παιγνίδι του από τους φορείς του πρωταθλήματος, είτε πρόκειται για αντιπάλους, είτε ανίερους συμμάχους, είτε διαιτησία, είναι ακόμη εκείνο το κομμάτι του παρασκηνίου, που έχει μάθει να βάζει τρικλοποδιές για ιδιοτελείς σκοπούς.

Χάρηκε πολύ κόσμος που είδε χθες τον Νιόπλια να δίνει οδηγίες και να περνάει αλλαγή στο παιγνίδι ο μέγας Κιάσσος! Έτσι γιατί στα δύο προηγούμενα παιγνίδια τον είχε… χάσει από την αποστολή. Ο ίδιος ο τεχνικός που εισηγήθηκε την παραμονή του, γνωρίζει καλύτερα απ' όλους ότι ο φιλότιμος έφηβος στα 41 του χρόνια, έχει τη ψυχή και το σκαρί να βοηθήσει σε κρίσιμα διαστήματα του μαραθώνιου πρωταθλήματος.

Με την ευκαιρία να πούμε ότι ο Κιάσσος, όπως μαθαίνουμε, τρέφει ευλάβεια για τη φανέλα του ΟΦΗ και η βαθειά του επιθυμία είναι να κλείσει τον ποδοσφαιρικό του κύκλο με τη φανέλα και τα παπούτσια του ΟΦΗ και να ολοκληρώσει την πολυσήμαντη καριέρα του, όταν σημάνει η ώρα με την μεγάλη κρητική ομάδα που τον ανέδειξε.

Τώρα είναι αλλιώς γενικά για τον ΟΦΗ. Η νίκη μετράει, όσο πονάει και μια ήττα από έναν κατώτερο αντίπαλο. Μπροστά είναι ένα παιγνίδι μεγάλης πρόκλησης στα Τρίκαλα την μεθεπόμενη Δευτέρα. Σημαντικό πέρασμα…

Μεσολαβεί η Τετάρτη με τον Παναθηναϊκό για το κύπελλο, με τη διαχείριση της ενέργειας της ομάδας, να είναι αυτή (και όση), χρειάζεται ο ακριβός στόχος της χρονιάς!

Πολύ ταλέντο στις Μικτές της ΕΠΣΗ

Μια ματιά στα τηλεοπτικά στιγμιότυπα σε μαγνητίζουν. Έβλεπες τις δύο κεφαλιές του Τίτου Κουτεντάκη στην ομάδα παίδων και σε εντυπωσίαζε η επαγγελματική κίνηση του νεαρού, σαν ένας "ψαγμένος" σέντερ φορ κλάσης να πετυχαίνει ισάριθμα γκολ.

Παρατηρήσαμε επίσης, στα λίγα δευτερόλεπτα από τους αγώνες που έγιναν στα Χανιά, την... ψυχή που έβγαλε ο Καλαϊτζάκης (νέων) για να πετύχει τα δύο γκολ που στόχευαν την ανατροπή στο σκορ.

Ωραίες εικόνες, που αναδεικνύουν την ομορφιά και το καθαρό πρόσωπο του ποδοσφαίρου.

Σχόλια