Αθλητισμός

Αφήνει τη χλιδή, για να κρατήσει... την ταυτότητά του!

Κόντρα στη μανία της επίδειξης είναι η επιλογή ζωής ενός από τους πιο ξεχωριστούς ποδοσφαιριστές του κόσμου, του Κάρλος Τέβες! Η ιστορία του όπως παρουσιάζεται στο διεθνή Τύπο είναι μοναδική και προβάλλεται ως πρότυπο για τις νέες γενιές. Διαβάστε για να καταλάβετε:

Η μητέρα του τον εγκατέλειψε όταν ήταν έξι μηνών. Ο πατέρας του σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυροβολισμών και ένας από τους αδελφούς του καταδικάστηκε για επίθεση σε ένα θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας.

Ο Καρλίτος πέρασε σε ανάδοχη οικογένεια. Ήταν μόλις 10 μηνών, όταν έπεσε βραστό νερό πάνω στο πρόσωπό του. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο τυλιγμένος σε μια κουβέρτα με ίνες νάιλον, που, όταν διαλύθηκαν, κόλλησαν στο δέρμα του και επιβάρυναν τα εγκαύματα. Έμεινε στην εντατική του νοσοκομείου σχεδόν δύο μήνες, με σοβαρές συνέπειες στο πρόσωπο και στο λαιμό του, που τον συνοδεύουν μέχρι σήμερα.

«Τα πάντα συμβαίνουν για κάτι και, όταν κοιτάζω στον καθρέφτη, θυμάμαι από πού ήρθα και ποιος είμαι. Θυμάμαι επίσης τα παιδικά μου χρόνια. Ήμουν πολύ χαρούμενος και χωρίς μνησικακία. Το επέλεξα», είχε δηλώσει στη "Marca". Σε εκείνα τα χρόνια, ανάμεσα σε άλλα, ο καλύτερος φίλος του πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια καταδίωξης από την αστυνομία!

Ήταν μόλις 5 ετών, όταν το 1966 μπήκε στα μάτια ενός κυνηγού ταλέντων. «Δεν μπορώ να σε στείλω γιατί δεν έχεις παπούτσια», είπε ο θετός του πατέρας. Του δάνεισαν ένα ζευγάρι και τότε άρχισαν όλα...

Σήμερα, δεν είναι μόνο το "10" της Μπόκα Τζούνιορς, όπου αποφάσισε να επιστρέψει όταν ήταν αρχισκόρερ της Γιουβέντους, αλλά κυρίως είναι σύμβολο για το μέλλον όλων εκείνων των παιδιών που περιφέρονται στους δρόμους. Βρέθηκε σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Τορίνο, μεγάλες πρωτεύουσες του ποδοσφαίρου, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης θέλησε να του προσφέρει τη φανέλα της το καλοκαίρι του 2015.Το ίδιο λένε οι Αργεντινοί ότι θα κάνει και με τη νέα πρόταση από την Κίνα, στα 40 εκατ. ευρώ το χρόνο!

Σε κάθε γωνιά της πόλης βρίσκεται η εικόνα του, όμως το όνομά του δε σχετίζεται με κινητά ή υψηλή ραπτική, αλλά με προϊόντα καθημερινά σε μια κοινωνία όπως η Αργεντινή, που εξακολουθεί να αγωνίζεται να ξεφύγει από την πολιτική διαφθορά και όπου τα στατιστικά αναφέρουν ότι το 30% είναι φτωχοί. Ο Τέβες είναι το ίνδαλμα για όλους. Συμβολίζει τις δυσκολίες των ανθρώπων που θέλουν να προχωρήσουν. Αν και ο ίδιος δεν το θέλει, ο Καρλίτος είναι ένα σιωπηλό σύμβολο της κοινωνικής και πολιτικής εξέγερσης με επίκεντρο την αγαπημένη του γειτονιά, τη Fuerte Apache!

Ήταν σε θέση να επιλέξει τη χλιδή, αλλά εκείνος επέλεξε την ταυτότητά του.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ, "Mirror")

Σχόλια