default-image

Ο Τζέραρντ εξηγεί γιατί αποχωρεί από το ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο
Ο Τζέραρντ εξηγεί γιατί αποχωρεί από το ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Στίβεν Τζέραρντ γνωστοποίησε σήμερα ότι αφήνει το ποδόσφαιρο σε ηλικία 36 ετών και λίγες ημέρες μετά την αποχώρηση του από τους LA Galaxy.

O αρχηγός των «κόκκινων» παραχώρησε πριν λίγο συνέντευξη και έκανε γνωστούς του λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.

"Υπήρχαν μερικοί λόγοι που με έκαναν να πάρω αυτή την απόφαση. Έχεις επίγνωση τού πότε έρχεται το... τέλος. Το σώμα αρχίζει να μιλάει από μόνο του. Οι πόνοι γίνονται πιο συχνοί. Ο τρόπος που αισθάνεσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο αλλάζει. Τα τελευταία χρόνια, ένιωθα πως δεν μπορούσα να προσφέρω τα ίδια με παλαιότερα. Αυτό έγινε ακόμα πιο έντονο όσο ο χρόνος περνούσε. Πάντα άκουγα τους ανθρώπους που μου έλεγαν πως πρέπει να σταματήσω την κατάλληλη στιγμή. Πριν γίνω... ρεζίλι. Νιώθω πως τώρα είναι η σωστή στιγμή.

Τους τελευταίους 3-4 μήνες με τη φανέλα των Galaxy υπέστη πολλούς τραυματισμούς. Δεν ένιωθα καλά. Οι αγώνες γίνονταν όλο και δυσκολότεροι. Τα ταξίδια άρχιζαν να με επηρεάζουν. Αυτό γινόταν διαρκώς, κι όχι για μία στιγμή. Τους τελευταίους 6 μήνες, υπήρξαν αρκετές στιγμές που σκεφτόμουν: "Δεν έπαιξα καλά σήμερα" ή "αυτός ο παίκτης έπαιξε καλύτερα από εμένα".

Σε ερώτηση για το αν θα του λείψει το ποδόσφαιρο, απάντησε: "Εκατό τοις εκατό. Είμαι ένας άνθρωπος που αγαπάει το ποδόσφαιρο, που αγαπά το παιχνίδι. Μου αρέσει να προπονούμαι καθημερινά. Αγαπάω τον ανταγωνισμό και πραγματικά απόλαυσα το ταξίδι όλα αυτά τα χρόνια. Λάτρεψα κάθε λεπτό αυτού του ταξιδιού. Πρόκειται να μου λείψει, δίχως αμφιβολία".

Για το πώς αισθάνεται ύστερα από αυτή την απόφαση: "Τα συναισθήματά μου είναι μπερδεμένα. Είμαι λίγο λυπημένος επειδή θα βρίσκομαι πλέον εκτός γηπέδου. Δεν θα πηγαίνω στα αποδυτήρια με τα υπόλοιπα παιδιά, δεν θα βρίσκομαι μπροστά από απίστευτους φιλάθλους, οι οποίοι μου χάρισαν φανταστικές στιγμές. Θα συνεχίσω να λέω πως ήμουν ένα παιδί που είχε ως όνειρο να παίξει με τη φανέλα της ομάδας της πόλης του. Όταν θα κοιτάζω πίσω, θα είμαι ευγνώμων για όσα πέτυχα".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News