Αθλητισμός

Δώδεκα μετάλλια οι gerontis fighters στο Πανευρωπαϊκό

Εξαιρετική παρουσία είχαν οι gerontis fighters στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tae Kwon Do που πραγματοποιήθηκε στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου.

Τους gerontis fighters εκπροσώπησαν 22 αθλητές και συνοδοί από όλη την Κρήτη ανάμεσα στους οποίους υπήρχαν και εννέα επίλεκτοι αθλητές και συγκεκριμένα οι Ηλιάκης Ελευθέριος, Τζανίδης Ανδρέας, Χρυσουλάκη Μαρία, Κατσαμάκας Παναγιώτης, Κατσαμάκας Γρηγόρης, Στρατηγάκης Ελευθέριος, Καραντινάκης Δημήτριος, Δαβράδος Κωνσταντίνος και Δαβράδος Άγγελος, οι οποίοι κατέκτησαν συνολικά 12 μετάλλια.

Αρχηγός της ομάδας και διοργανωτής ήταν ο κύριος Τζανίδης Ηλίας (διεθνής διαιτητής Α κατηγορίας με 4 dan), επικεφαλής ήταν η βοηθός του κυρίου Γεροντή η κ. Θεριάκη Μαρίνα (εθνικός διαιτητής με 3 dan), ενώ μαζί τους βρισκόταν και ο κ. Πυνιρτζής Γιώργος (διεθνής διαιτητής ο οποίος ήταν και κεντρικός διαιτητής σε πολλούς αγώνες του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξήχθη, με τρία νταν). Την αποστολή ακολούθησε και ο κ. Λουρίδας Αντώνιος (βοηθός εκπαιδευτή με 2 dan), ο κ. Κέντρος Ελευθέριος με 1 dan καθώς και αρκετοί γονείς όπως οι Κρητικού Αγγελική, Μανουσάκη Μαριάννα, Κοντογιωργάκη Στέλλα και Τζανίδης Κωνσταντίνος.

Στους αγώνες πήραν μέρος αθλητές από 16 χώρες όλης της Ευρώπης, ενώ την Ελλάδα εκπροσώπησαν συνολικά 112 αθλητές και αθλήτριες.  Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα οι αθλητές αγωνίστηκαν μόνο σε ατομικές και ομαδικές μάχες, ενώ δεν υπήρχαν αγώνες τουλ,  αγώνες εναέρια και σπασίματα καθώς έτσι προβλέπεται από την προκήρυξη. Ο ανταγωνισμός ήταν αρκετά μεγάλος με πάρα πολλούς αθλητές από όλα τα μέρη της Ευρώπης και αρκετοί ήταν παγκόσμια και πανευρωπαϊκά φαβορί. Οι  gerontis fighters κατάφεραν να σταθούν επάξια και σε αυτό το πρωτάθλημα, ενώ αρκετοί εξ αυτών έφτασαν στους ημιτελικούς και τελικούς.

Πιο συγκεκριμένα κατάφεραν να κατακτήσουν 12 μετάλλια. Ο Λευτέρης Ηλιάκης ήταν 3ος στο ατομικό και 2ος στο ομαδικό, ο Ανδρέας Τζανίδης ήταν επίσης 3ος στο ατομικό και 2ος στο ομαδικό, η Μαρία Χρυσουλάκη ήταν 3η στο ατομικό και το ομαδικό, ο Παναγιώτης Κατσαμάκας ήταν 3ος στο ατομικό και το ομαδικό, Ο Κωνσταντίνος Δαβράδος ήταν 3ος στο ομαδικό, ενώ συμμετοχή είχαν οι Λευτέρης Στρατηγάκης και Άγγελος Δαβράδος.

Όπως επισημαίνει το σωματείο: «Οι αθλητές μας συνεχίζουν να κρατούν τα σκήπτρα του μοναδικού συλλόγου από την Κρήτη, ο οποίος καταφέρνει να έχει πρωταθλητές όχι μόνο σε πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια. Αυτό πραγματοποιείται μέσα από μεθοδική και οργανωμένη δουλειά τόσο από τον προπονητή του συλλόγου κ Γεροντή Ιωάννη όσο και από όλους τους συνεργάτες και βοηθούς του προαναφερόμενου στο Tae Kwon Do itf και στο kickboxing.

Δυο εβδομάδες πριν το πανευρωπαϊκό στο πανελλήνιο πρωτάθλημα kick boxing οι gerontis fighters κατάφεραν να προσκομίσουν με 24 αθλητές 38 μετάλλια σε όλα τα στυλ του kick boxing από τα οποία πέντε παιδιά κατάφεραν να πάρουν πρώτη θέση και να μπουν στην Εθνική Ελλάδος. Με αυτό τον τρόπο ο σύλλογος προάγει τύποις και ουσίας τον αθλητισμό, τον πρωταθλητισμό και το αρχαίο ρητό νους υγιής εν σώματι υγιεί και κρατάει τους νέους ανθρώπους μακριά από δυσάρεστες και κακές συνήθειες όπως ναρκωτικά, αλκοόλ, κάπνισμα και άλλα δημιουργώντας ολοκληρωμένες προσωπικότητες και ανθρώπους με αυτοπεποίθηση και σιγουριά».

Σχόλια