default-image

Το αίτημα του ΠΑΟ, ο ΟΦΗ και η κορυφή στη Γ΄εθνική

Αθλητισμός
Το αίτημα του ΠΑΟ, ο ΟΦΗ και η κορυφή στη Γ΄εθνική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αίτημα του Παναθηναϊκού στην ΕΠΟ να… αλλάξει η έδρα του αγώνα κυπέλλου με τον ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ», είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά μέσα στην ποδοσφαιρική πραγματικότητα της χώρας.

Μπορεί να γίνει δεκτό μέχρι την έκφραση της δυσαρέσκειας για την κατάσταση του γηπέδου, που δεν είναι καλή σε ορισμένα σημεία μετά την επισπορά και λόγω της έλλειψης βροχής, αλλά όχι και ακατάλληλο για διεξαγωγή αγώνα βάσει των μέσων κριτηρίων.

Το περίεργο είναι ότι πάντα βρίσκουν κάτι να βγάζουν στην επιφάνεια οι επιτελείς των «πρασίνων», όταν έχουν αντίπαλο τους τον ΟΦΗ, τα τελευταία χρόνια και δη όταν έχουν να κάνουν με ένα παιγνίδι που χαρακτηρίζεται επισήμως υψηλής επικινδυνότητας.

Για να δούμε πως θα αποφανθεί η ΕΠΟ με τη νέα της σύνθεση. Αν, ας πούμε, το κάνει δεκτό, τότε θα πρέπει να αναλάβει την τακτοποίηση όλων των γηπεδικών εγκαταστάσεων της Ελλάδας!

Γερό μάθημα περιελάμβανε η αγωνιστική για τους φιλόδοξους κρητικούς στη Γ΄εθνική. Στα Ζωνιανά, η νέα απώλεια βαθμών στην έδρα, ηχεί βαρέως αλλά δίνει εμφατικά το μήνυμα, να σταματήσει η έπαρση. Στον Εργοτέλη, το 0-0 με το ΙΝΚΑ, λέει ακόμη περισσότερα που πρέπει να εντοπισθούν στο εσωτερικό της ομάδας.

Μπορεί να μην υπάρχει πλέον η κρητική σημαία στην κορυφή του πρωταθλήματος, όμως το ίδιο το πρωτάθλημα που αναδεικνύει σημαιοφόρο τον Ιωνικό για πρώτη φορά φέτος, προκαλεί Ερμή και Εργοτέλη να ανασυνταχθούν με ένα βαθύ κοίταγμα στον καθρέπτη τους. Εκείνο το 2-5 «υπνώτισε» του κιτρινόμαυρους;

Να το βλέπει και ο ΟΦΗ που έχει τώρα την ευκαιρία να ξεκινήσει την Παρασκευή με την πρώτη του νίκη, στο ακόμη δυσκολότερο και πιο παράξενο πρωτάθλημα που συμμετέχει. Η απουσία επίσημων αγώνων δημιουργεί ζήτημα στο ρυθμό των ομάδων και αλίμονο αν υποτιμήσεις και τον αντίπαλο.

Η σκληρή πραγματικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποκαλύπτεται και από το σούπερ στατιστικό που λέει ότι ο Ολυμπιακός στο 61ο λεπτό του αποψινού αγώνα με την Γιουγκ Μπόις, θα ξεπεράσει τα λεπτά που έχει αγωνισθεί φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απ' ότι και στις δύο εσωτερικές, πρωτάθλημα και κύπελλο! Τέλη Νοεμβρίου, μοιάζει τραγικό στη συνολική εικόνα των ομάδων και ας όψονται οι αμετανόητοι υπαίτιοι.

Πάνω που ετοιμάζουν να δημιουργήσουν μεγάλο ντόρο με όνομα έκπληξη τραγουδιστή στην φετινή χοροεσπερίδα του Ερμή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, ήλθε νέα απώλεια στα Ζωνιανά και πτώση από την πρώτη θέση. Έχουν καιρό να αποκαταστήσουν τη μικρή φορά αφού αυτό το γεγονός θα γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερου του Ιανουαρίου. Κι αλλιώς είναι να πας πρώτος...

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News