Αθλητισμός

Στην Κύπρο η Μπελιμπασάκη που επανήλθε στη δράση

Επανέρχεται στη δράση μετά την επέμβαση που έκανε η Μαρία Μπελιμπασάκη, η οποία έχει ξεκινήσει προετοιμασία, ενώ θα τη συνεχίσει στην Κύπρο.

Η αθλήτρια του Σητειακού θα αναχωρήσει το προσεχές Σάββατο 26 Νοεμβρίου για τη Λευκωσία μαζί με το γκρουπ του προπονητή της Κώστα Ηλία. Δηλαδή μαζί της θα ταξιδέψουν και οι Ανδριάνα Φέρρα, ο έφηβος  Άρης Δρίτσας, η νεάνιδα Βασιλική Ταχταρά και ο παίδας Ανδρέας Πανταζής. Οι αθλητές θα μείνουν στην Κύπρο έως τις 8 Δεκεμβρίου.  

«Θα κάνουμε έναν πρώτο κύκλο προετοιμασίας στην Κύπρο και τον Γενάρη με τα δύο κορίτσια (σ.σ Μπελιμπασάκη, Φέρρα) θα αναχωρήσουμε για τη Νότιο Αφρική για το δεύτερο κομμάτι της προετοιμασίας», είπε ο έμπειρος προπονητής στο επίσιμο σάιτ του ΣΕΓΑΣ και συμπλήρωσε: «Η Μπελιμπασάκη έχει ξεκινήσει κανονικά την προετοιμασία της, ύστερα από την επέμβαση στο πόδι. Θα κάνει κάποιους αγώνες στη χειμερινή περίοδο, ωστόσο ακόμη κι αν πιάσει το όριο στα 60 μ. για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα συμμετάσχει μόνο αν είναι σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία».

Για την Ανδριάνα Φέρρα η χειμερινή περίοδος θα είναι η ευκαιρία να διαπιστώσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται στο νέο της πλέον αγώνισμα, τα 400 μέτρα. «Από φέτος θα ασχοληθεί μόνο με τα 400 μ., αγώνισμα το οποίο έκανε με καλά αποτελέσματα και στο παρελθόν. Θα πάρει μέρος στον κλειστό, καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε που βρίσκεται. Οι ενδείξεις που λαμβάνω από την προπόνηση είναι πολύ καλές. Θεωρώ πως το καλοκαίρι θα είναι σε θέση να παρουσιάσει καλή εικόνα. Ωστόσο μετά τους αγώνες του χειμώνα θα μπορώ με μεγαλύτερη σιγουριά να εκτιμήσω τις δυνατότητες που υπάρχουν».

Τα όρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων θα διεκδικήσουν ο Άρης Δρίτσας στα 400 μ. εμπ. και η Βασιλική Ταχταρά στο τριπλούν, ενώ ο Παίδας της ομάδας, θέλει το καλοκαίρι να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας του, στο τριπλούν. «Πρόκειται για παιδιά με δυνατότητες. Νομίζω πως μπορούν να βρεθούν στις διοργανώσεις της κατηγορίας τους. Όλοι τους θα πάρουν μέρος και στους αγώνες του κλειστού», είπε.   

Σχόλια