Αθλητισμός

Μεγάλοι μπελάδες για Νεϊμάρ και κίνδυνος φυλάκισης

Με διετή φυλάκιση απειλείται ο Νεϊμάρ, καθώς αυτή την ποινή ζητούν οι εισαγγελείς της Ισπανίας για την κατηγορίας απάτης σε ότι αφορά τη μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα.

Η υπόθεση εξετάζεται στο ανώτατο ισπανικό δικαστήριο και περιλαμβάνει επίσης κατηγορίες κατά του πρώην προέδρου της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ, της ίδιας της ομάδας, αλλά και της Σάντος.

Οι εισαγγελείς έχουν προτείνει πενταετή ποινή για τον Ροσέλ και πρόστιμο που αγγίζει τα εννέα εκατ. ευρώ για τη Μπαρτσελόνα.

Οι εισαγγελείς θεωρούν ότι η εταιρεία DIS που κατείχε το 40% των δικαιωμάτων του Νεϊμάρ εξαπατήθηκε και για αυτό έκαναν τις συγκεκριμένες προτάσεις. H εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν έχει λάβει ακόμα τα ποσά που της οφείλονται για την μεταγραφή του παίκτη.

Οι ποινές που είχε ζητήσει η DIS ήταν πενταετής φυλάκιση για τον βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή και ταυτόχρονα απαγόρευση ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο, ενώ το ποσό που αξιώνει αγγίζει τα 190 εκατ. ευρώ.

Οι κατηγορίες εναντίον του τωρινού προέδρου της Μπαρτσελόνα, Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, αναμένεται να μπουν στο αρχείο αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους γονείς του παίκτη που αντιμετωπίζουν και αυτοί ποινές φυλάκισης.

Πηγή: www.sport-fm.gr

Σχόλια