Αθλητισμός

Οι Κρητικοί ναυαγοσώστες...έγιναν πρωταθλητές Ελλάδος!

Το ξέρετε πως και οι ναυαγοσώστες είναι... αθλητές; Βλέπετε υπάρχει άθλημα αθλητικής ναυαγοσωστικής και σε αυτό μάλιστα ξεχωρίζουν οι Κρητικοί!

Για του λόγου το αληθές: Η Επιτροπή Αθλητικής Ναυαγοσωστικής (ΑΘΝΑ) της Ελληνικής Ομοσπονδίας Υποβρύχιας Δραστηριότητας και Αθλητικής Αλιείας (ΕΟΥΔΑ), διοργάνωσαν το  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Ναυαγοσωστικής   όλων των κατηγοριών.

Το πρωτάθλημα έγινε στην Αθήνα στο κολυμβητήριο του Αλίμου στις 18 και 19 Νοέμβριου.

Συμμετείχαν σωματεία από όλη την Ελλάδα στις περισσότερες κατηγορίες και την Κρήτη την  εκπροσώπησαν 4 αθλητές με τους 3 να είναι από το Ηράκλειο.

Ο προπονητής και αθλητής Λέανδρος Στεφανάκης αναδείχτηκε  Πρωταθλητής Ελλάδας στη κατηγορία Masters στο αγώνισμα 50μ με μεταφορά ανδρείκελου. Επίσης χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία βετεράνοι  51+  κατέκτησε και ο Χανιώτης Στέλιος Ξενάκης.

Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα 100μ κολύμβηση μετ'εμποδιων κατέκτησε ο Λέανδρος Στεφανάκης και την πρώτη ο Λαρισαίος Αντώνης Αργυρακος.

Οι άλλοι δυο Ηρακλειώτες αθλητές Αρετινης Κώστας και Στρατάκης Γιάννης που αγωνίστηκαν με τα χρώματα του Ο.Φ.Α στη κατηγορία 18 - 30 τερμάτισαν και στα δυο αγωνίσματα με αξιόλογη σειρά δεδομένου ότι δεν είχαν κάνει την απαιτούμενη προετοιμασία.

Επίσης στην αθλητική δοκιμασία 10 λεπτά συνεχόμενους κολύμβησης ελεύθερης συμμετοχής open εκπροσώπησαν επιτυχώς το νησί μας Αντώνης Στεφανάκης, Χρυσοχόος Βασίλης και Χρυσοχόου Φανή.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μιμίκος

Σχόλια