Αθλητισμός

Αρνητικό ρεκόρ αγώνων για τη Super League

Για πρώτη φορά μετά το 2007 η Super League θα αποχαιρετήσει το φθινόπωρο έχοντας διεξαγάγει (εκτός νέου απρόοπτου) μόνο 9 αγωνιστικές. Τα προηγούμενα οκτώ χρόνια ο αριθμός ήταν σταθερά διψήφιος μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.

Ακόμη και τη σεζόν της μεγάλης ανακατωσούρας, με τις ομάδες Α και Β στην κληρωτίδα, είχαν διεξαχθεί 10 -έστω ελλιπείς- αγωνιστικές. Στις υπόλοιπες περιόδους, συνήθως στο τέλος του φθινοπώρου οι ομάδες είχαν βγάλει 11 στροφές, ενώ το 2013-14, όπου έπρεπε να επιταχυνθεί η διαδικασία λόγω Μουντιάλ, οι σουπερλιγκάτοι σύλλογοι είχαν δώσει από 12 αγώνες μέχρι τις 25/11.

Από κει και πέρα, υπάρχει και μία διαφορά σε σχέση με την περίοδο 2007-08, κατά την οποία διεξήχθησαν 9 αγωνιστικές μέχρι να φύγει ο Νοέμβρης. Τότε το πρωτάθλημα είχε αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου. Τώρα ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε έναρξη στις 20 Αυγούστου, αλλά η σέντρα έγινε εν τέλει στις 10 Σεπτεμβρίου λόγω της κόντρας του τέως υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με την ΕΠΟ. Αναβλήθηκαν οι δύο πρώτες αγωνιστικές, συμφωνήθηκε να διεξαχθούν στις αρχές Γενάρη (3-5/1 και 7-9/1), αλλά προέκυψε νέα εμπλοκή, μετά τη φωτιά στο σπίτι του αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα. Οπότε είχαμε και καινούργια «σφήνα» στο καλεντάρι. Μία «σφήνα» που αναμένεται να μπει το τριήμερο 20-22 Δεκεμβρίου (Τρίτη-Πέμπτη). Boxing day δηλαδή δεν προβλέπεται για την Ελλάδα, αφού οι παίκτες των ομάδων έχουν προγραμματίσει εορταστικές άδειες τα Χριστούγεννα.

Πηγή: sentragoal.gr

Σχόλια