default-image

Ο Μάρεϊ πιστοποίησε ότι είναι το Νο 1 στον κόσμο

Σπορ
Ο Μάρεϊ πιστοποίησε ότι είναι το Νο 1 στον κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία 17.000 θεατών στην Ο2 Αρένα του Λονδίνου, ο Άντι Μάρεϊ κατάφερε να γράψει ιστορία κόντρα σε έναν πιο φρέσκο, φορμαρισμένο και φουριόζο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Όπως αποδείχθηκε, ο Σκοτσέζος το ήθελε περισσότερο από τον Σέρβο. Επικράτησε 2-0 (6-3, 6-4) σημειώνοντας την 24η συνεχόμενη νίκη του και κερδίζοντας τον 5ο συνεχόμενο τίτλο του. Όλα αυτά, έφεραν τον Μάρεϊ στο Νο1 και κατάφερε να διατηρηθεί απόψε για να περάσει στην ιστορία ως ο 17ος αθλητής του τένις που τελειώνει τη χρονιά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Εκτός των άλλων, έγινε και ο πρώτος Βρετανός που σηκώνει τον τρόπαιο του ΑΤΡ tour. «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να νικήσω και να κλείσω τη χρονιά ως Νο1. Ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό ιδίως γιατί κλήθηκα να παίξω ένα παιχνίδι που θα τα έκρινε όλα, κόντρα στον Νόβακ. Έχουμε παιξει αντίπαλοι σε τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων, γκραν σλαμ και τώρα αυτό… Είναι κάτι που ποτέ δεν το περίμενα» δήλωσε μετά τον τελικό ο θριαμβευτής ο οποίος έβαλε τέλος και στο σερί του Τζοκοβιτς που τα τελευταία τέσσερα χρόνια κέρδιζε αυτός το ATP tour.

Ο Σέρβος φρόντισε να αποδώσει και τα εύσημα στον αντίπαλο του. «Ο Άντι είναι ξεκάθαρα το Νο1 στον κόσμο. Το άξιζε να κερδίσει σήμερα. Είναι ο καλύτερος παίκτης» τόνισε ο Τζόκοβιτς και συμπλήρωσε. «Στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα δεν κατάφερα να ανταπεξέλθω. Άρχισα να παίζω καλά προς το τέλος του αγώνα αλλά και αυτό όπως αποδείχθηκε δεν ήταν αρκετό για να μου δώσει τη νίκη».

Πηγή: sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News