Αθλητισμός

Μπορεί και να μην ξεκινήσει η Football League

Σε κεντρικό επίπεδο, η Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ έχει αποφασίσει την έναρξη των πρωταθλημάτων, όμως δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτό θα ισχύσει για τη Football League. Η έναρξη ή όχι το ερχόμενο σαββατοκύριακο είναι το "καυτό" ερώτημα, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης στη Λίγκα, που θα ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πληθύνει και πάλι οι "φωνές" για εκ νέου αγωνιστική... απραξία, λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων. Βέβαια, υπάρχουν ομάδες, όπως ο ΟΦΗ, που έχουν κάνει τον προγραμματισμό τους, έχουν οικονομική συνέπεια και επιπλέον, όταν μιλάμε για μια επαγγελματική κατηγορία, δεν μπορεί να υπάρχει τόσο μεγάλη αβεβαιότητα.

Η ομάδα του Ηρακλείου είναι σαφέστατα υπέρ της έναρξης του πρωταθλήματος, καθώς όπου να 'ναι "φεύγει" και ο Νοέμβριος. Στο ίδιο "μπλοκ" φαίνεται να είναι και οι ΠΑΕ Άρης, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, Παναιγιάλειος, Κισσαμικός, Πανσερραϊκός, Αγροτικός Αστέρας και Αιγινιακός. Εννέα ομάδες μαζί με τον ΟΦΗ λοιπόν, και σ' αυτές που επιθυμούν τη σέντρα να προστεθούν τα Τρίκαλα, όμως μέχρι να καθίσουν στο τραπέζι της συζήτησης δεν μπορεί να γίνουν προβλέψεις.

Επίσης, ένα άλλο ζήτημα που μπορεί να φέρει διαφωνίες είναι από πού θα αρχίσει το πρωτάθλημα (αν αποφασιστεί να αρχίσει). Από την 3η αγωνιστική, που σταμάτησε, ή από την 6η με βάση το ημερολογιακό καλεντάρι.

Τέλος, στη σημερινή συνεδρίαση ίσως δώσει το "παρών" ο Τάκης Φύσσας, που υπό προϋποθέσεις είναι βασικός υποψήφιος για την προεδρία της Football League.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Καλιακάκης

Σχόλια