Αθλητισμός

Μακράκης: Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι

Αδυνατούσε να συνειδητοποιήσει την ήττα της ομάδας του ο Γιώργος Μακράκης και όχι άδικα καθώς αυτά που έγιναν για να φύγει νικητής ο Τρίτων από το Λίντο ήταν απίστευτα.

Όπως επισήμανε αρχικά ο τεχνικός του Εργοτέλη: «Το παιχνίδι ήταν κανονική αυτοκτονία. Όχι μόνο στα τελευταία πέντε λεπτά, αλλά και πιο νωρίς. Το να μην μπορεί να είναι εγκρατής ένας παίκτης και να κάνει ένα λάθος ή να παρατήσει την ομάδα του με ένα βρίσιμο και να φύγει σε μία δύσκολη στιγμή, είναι πράγματα που μας στοίχησαν. Χάσαμε ένας παίκτη (σ.σ. Γεωργούτσος) που μας δίνει πολλά μέσα στο παιχνίδι, όπως την ταχύτητα, την ενέργεια, τα ριμπάουντ. Ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να ανταπεξέλθουμε, όμως παρόλα αυτά γυρίσαμε το ματς, παίξαμε καλή άμυνα, το φέραμε εκεί που έπρεπε.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο έπρεπε να κάνουμε αλλαγές, καθώς είχαμε δύο βασικούς παίκτες φορτωμένους με φάουλ. Ο Τρίτων έχει έμπειρα παιδιά και «χτύπησαν»  στις αδυναμίες μας. Εμείς αυτά τα παιδιά έχουμε και με αυτά τα παιδιά θα πορευτούμε. Στα τελευταία λεπτά, εκτός του ότι δε βγάλαμε άμυνες, κάναμε και λάθη στην επίθεση. Δώσαμε 2-3 φορές την μπάλα στον αντίπαλο. Επίσης κάναμε κουτά φάουλ και τους δώσαμε εύκολες βολές. Αυτοκτονήσαμε…

Μιλήσαμε στο τέλος αν έπρεπε να κάνουμε φάουλ στην τελευταία φάση, αλλά εδώ κάναμε airball στη βολή. Πιστεύαμε ότι θα κρατηθούμε στην παράταση και για αυτό αποφασίσαμε να παίξουμε άμυνα. Δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι ότι από την αρχή του παιχνιδιού δεν μπήκαμε με καθαρό μυαλό, όπως συμβαίνει στα τελευταία παιχνίδια. Εκεί είχαμε εστιάσει όλη την εβδομάδα στις προπονήσεις.

Όλη τη βδομάδα ο Γεωργούτσος δεν έκανε προπόνηση γιατί ήταν κλινήρης, ο Χουχούμης με τον Σταμάτη έκαναν μία προπόνηση για να παίξουν. Δεν είναι δικαιολογίες, αλλά όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους, καθώς είμαστε μία ομάδα με φτωχό ροτέισον. Έχουμε χάσει τρία ματς τώρα με 1-2 φάσεις, διότι δεν είμαστε συγκεντρωμένοι. Τώρα θα μπορούσαμε να έχουμε 1-2 νίκες παραπάνω και να μιλάμε διαφορετικά. Αυτοί είμαστε όμως. Όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα, θα συνεχίσουμε. Εξάλλου οκτώ αγωνιστικές έχουν παιχτεί, όμως το θέμα είναι ότι όπως έχει αυτή η ομάδα φτιαχτεί, δηλαδή με φτωχό ροτέισον και με λίγα έμπειρα παιδιά, θα πρέπει να το υποστούμε.

Έχουμε κάνει πολλή δουλειά για να παρουσιάσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και είναι κρίμα να χάνουμε έτσι τα παιχνίδια. Χωρίς κόπο δηλαδή. Θα συνεχίσουμε όμως με τον ίδιο ζήλο που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Ελπίζουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, ώστε να έρθει μία νίκη που θα μας δώσει τη ψυχολογία να συνεχίσουμε. Σίγουρα μια νίκη θα μας δώσει ψυχολογία, αλλά μπορεί να κερδίσουμε και να έρθουν 3-4 παιχνίδια που θα πάνε στον πόντο και να τα χάσουμε. Θα πάει έτσι, μέχρι τέλους. Το θέμα είναι να μην πετάμε τον κόπο μας και κάποια παιχνίδια που μπορούμε να κερδίσουμε, στα σκουπίδια. Στο τέλος μπορεί να κάνεις ταμείο και να μην σου βγαίνουν τα κουκιά».

Ο Γιώργος Μακράκης εξέφρασε αρκετά παράπονα και για τους παίκτες του λέγοντας: «Επίσης έχουμε και παιδιά που είναι παρατεταμένα μέτρια. Δυστυχώς κάποια παιδιά μέσα στην ομάδα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να κερδίζουν παραπάνω από την ομάδα, από όσα δίνουν. Να προσπαθήσουν λίγο περισσότερο. Είμαστε Β' Εθνική, δεν είμαστε Γ' ή τοπικό. Εδώ κάθε λάθος, στοιχίζει. Ξέρουμε ότι μας λείπει η εμπειρία, πρέπει όμως να προσπαθήσουμε να την καλύψουμε. Που θα την καλύψουμε; Στη δουλειά που κάνουμε στις προπονήσεις».

Τέλος αναφερόμενος στο κόστος της ήττας και τη συνέχεια τόνισε: «Πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι, ειδικά τώρα με τους μικρούς. Οι πιο πολλοί έκλαιγαν στα αποδυτήρια. Αυτό ζούμε. Τι να κάνουμε δηλαδή; Είναι όγδοη αγωνιστική, έχουμε έξι σερί ήττες. Τι να κάνουμε; Να σκύψουμε το κεφάλι και να πούμε πέσαμε; Πέρυσι στα επτά τελευταία παιχνίδια, θέλαμε έξι νίκες και τις κάναμε. Θα μου πεις κάθε χρόνο δεν είναι το ίδιο.

Ξέρουμε ποιοι είμαστε και ξέρουμε ότι προσπαθούμε καθημερινά να ξεπεράσουμε τα όριά μας για να φέρουμε ένα αποτέλεσμα. Μην το παραγνωρίζουμε αυτό. Με΄όλα τα κακά. Έχουμε ένα ρόστερ, το οποίο πρέπει να ξεπερνάει τα όριά του καθημερινά και στην προπόνηση, αλλά και στα παιχνίδια για να κερδίζει. Αυτό το ξέραμε. Δεν είναι ανάγκη να λέμε τώρα για το τι είχα ζητήσει στην αρχή του καλοκαιριού. Αυτά τελείωσαν. Αυτοί πορευόμαστε, τι να κάνουμε;».

Σχόλια