Αθλητισμός

Όσοι έχουν τιμωρηθεί εκτός Ολυμπιακών Αγώνων

Μια ριζοσπαστιή πρόταση κατέθεσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ στο συνέδριο της WADA, ζητώντας να αποκλειστούν από τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες όλοι όσοι έχουν εκτίσει μέχρι και ποινή έξι μηνών για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο Γάλλος χρυσός Ολυπιονίκης στο σλάλομ του κανόε, Τόνι Εστανγκέ, εκπροσωπώντας τη ΔΟΕ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sentragola.gr  ζήτησε να μπει στο κώδικα ο αποκλεισμός των τιμωρημένων αθλητών. «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, θα ήθελε να προτείνει μια νέα τροποποίηση στον κώδικα της WADA σχετικά με τη συμμετοχή στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες (Πιονγκτσάνγκ 2018) των αθλητών που έχουν τιμωρηθεί για χρήση απαγορευμένων ουσιών.

 Αν υπάρχει αθλητής ή αθλήτρια που έχει εκτίσει ποινή τουλάχιστον έξι μηνών, τότε δε θα πρέπει να συμμετάσχει στους Αγώνες» ήταν η πρόταση της ΔΟΕ μέσω ου Εστανγκέ η οποία θα εξεταστεί από τη WADA.

Σε περίπτωση που η εισήγηση αυτή περάσει, θα εφαρμοστεί πρώτα στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2017 στην Πιονγκτσάνγκ και στη συνέχεια στους Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Σχόλια