Αθλητισμός

Ένας οφθαλμίατρος... με ωτοασπίδες, στη μαύρη τρύπα

Ο Μιχάλης Κουκουλάκης έχει δώσει δείγματα γραφής στη διεθνή διαιτητική του θητεία. Μπορεί να τον κρίνεις αν έκανε καλές ή κακές διαιτησίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, αλλά δεν μπορείς να πεις το παραμικρό, ότι ήταν ένα από τα «λαμόγια» του χώρου. Άλλωστε επειδή δεν υπάκουε τον «καθάρισε» σκανδαλωδώς πρόσφατα η «απελθούσα» ΕΠΟ από τις διεθνείς λίστες αν και βρισκόταν στην Ά κατηγορία της FIFA.

Αυτό που απεχθάνονταν πάντοτε ο Ηρακλειώτης διαιτητής, όταν κρατούσε τη σφυρίχτρα ήταν να ενδίδει σε πιέσεις. Αλλεργία σκέτη τον έπιανε. Τους έσπαγε τα νεύρα ακριβώς για αυτή τη δυστροπία του. Κι αν έκανε κάποιες όχι καλές διαιτησίες, ή θα έβγαινε να το παραδεχθεί, ή συνέβαινε επειδή οι παράγοντες του «ολιγοπωλείου» του είχαν σπάσει τα νεύρα.


Πολύ καλή επιλογή για τη νέα ΚΕΔ, όπως και ο Τριτσώνης (φωτο) σαν πρόσωπο που δένει μαζί τον Ηρακλειώτη «κολλητό» του, από τη διεθνή θητεία τους και την εξαιρετική επικοινωνία που ανέπτυξαν. Επιστήθιοι φίλοι είναι και αντικειμενικοί παράγοντες κάνουν λόγο για καλή προσωπικότητα και κατηρτισμένο άνθρωπο.


Ας τους αφήσουν όμως να δουλέψουν, δίνοντάς τους πίστωση χρόνου και ας κόψουν κάτι από το μακρύ και το κοντό τους, που στο φινάλε το έχει βαρεθεί ο κόσμος.
Φυσικά και η εξέλιξη αυτή έχει άμεσο θετικό αντίκρισμα για το ποδόσφαιρο του Ηρακλείου, αφού ο Κουκουλάκης ξέρει πολύ καλά το έμψυχο δυναμικό της διαιτησίας και μπορεί να συμβάλλει στην ώθηση αξιόλογων διαιτητών του τόπου του. Τόσο η ΕΠΣΗ, όσο και οι παράγοντες της ηρακλειώτικης διαιτησίας, επικρότησαν αυτή την επιλογή, περιμένοντας ότι ο συμπατριώτης τους θα επιτύχει στην δύσκολη αποστολή του.


Ο Μιχάλης Κουκουλάκης, έχει αναπτύξει ισχυρές διασυνδέσεις στη FIFA και φάνηκε πολύ από την παρουσία του Ντάλλας στην Ελλάδα, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Θα χρειασθεί να επισκεφθεί ένα φαρμακείο και να εφοδιασθεί με ένα ζευγάρι δυνατών ωτοασπίδων.

Μαύρος χαμός ή μαύρη τρύπα;

Μαύρος χαμός ή μαύρη τρύπα; Διαλέξτε ό,τι νομίζετε, από τους αντίστοιχους χαρακτηρισμούς των προέδρων των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων Ηρακλείου και Λασιθίου. Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο σηκώνει άλλωστε πολλούς άλλους χαρακτηρισμούς με "μαύρο".

Ακόμη και η αγωνιστική του μορφή είναι σε black out! Έχουμε γράψει εδώ κι έχουμε πει τόσα ακόμη στο Ράδιο 9,84, που δεν είναι για επαναλήψεις. Αν και με τις επαναλήψεις έρχεται η εμπέδωση. Ατομικά. Συχνά και συλλογικά.

Μαύρη είναι και η κατάσταση και για όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Σκέψου να ήσουν αθλητικός συντάκτης που γεμίζεις τη μέρα σου με αγώνες, τακτικές και άλλα που έχουν σχέση με τη μαγεία της μπάλας, και να είσαι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να ασχολείσαι με καμένα σπίτια, βόμβες μεγάλης ισχύος σε επιχειρήσεις αμέσως ή εμμέσως απασχολούμενων με τη διαιτησία και να μη βλέπεις και φως στην επόμενη μέρα. Ουδέν άσπρο!

Να γεμίζεις μια λίστα με ονόματα και διευθύνσεις που έχουν δεχτεί αυτού του ειδικού τύπου τρομοκρατικά χτυπήματα, γιατί είναι τρομοκρατικά, και να ξέρεις πως δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να σου δώσει έστω μια απάντηση. Ή να το βλέπεις να είναι ανίκανο (με ερωτηματικό) να συλλάβει κάποιους από τους δράστες του μαύρου χαμού, λες και οι μηχανισμοί των φορέων προστασίας του πολίτη κινούνται πραγματικά μέσα σε μαύρη τρύπα. Απορεί όμως ο μέσος πολίτης... Δεν ξέρουν ποιοι της "μαύρης τρύπας" με ευχέρεια... στη μαύρη νύχτα έχουν πλαισιώσει τον "τάδε" ή τον "ποιον";

Ίσως να τους συμφέρει η ανωμαλία σε ένα χώρο με μεγάλο ενδιαφέρον, για να καλύπτει ένα μέρος του μεγαλύτερου χώρου που έχει να κάνει με ζωτικό ενδιαφέρον. Γίνεται από παλιά αυτό. Ίσως πάλι κάποιοι υπουργοί θέλουν να περάσουν στον καθαυτό χώρο του ποδοσφαίρου κάποια σχέδια που σε καθαρό πεδίο δε θα μπορούσαν. Οι σχεδιασμοί της πολιτικής μοιάζουν με άβυσσο.

Λέμε τώρα. Είναι πολύ δυνατόν να περνούσαν με όποια κυβέρνηση τα μέτρα που έχει στα σκαριά το υπό συζήτηση αθλητικό νομοσχέδιο που ουσιαστικά επαναφέρει τις δύο παράγκες στο ποδόσφαιρο (μία του ποδοσφαίρου και η άλλη του κόμματος), σε μια περίοδο που το ποδόσφαιρο θα είχε μια κάποια κανονικότητα;

Η πολιτική των νεότερων χρόνων είναι πολύπλοκη για να μπορεί να ελίσσεται, χρησιμοποιώντας με σύγχρονες μεθόδους το εργαλείο του "διαίρει και βασίλευε". Κάνε τους λοιπόν δύο κομμάτια, κάνε τις ανόητες ΕΠΣ με τους προέδρους τους να είναι στην τσέπη τού ενός ή του άλλου και άλωσέ τους. Ένας νόμος και τους μετατρέπεις κι αυτούς σε ένα μαύρο τίποτα!

(«Μαύρος χαμός» - δήλωση Τζώρτζογλου. «Μαύρη τρύπα» - δήλωση Λουτσέτη).

Στ. Μ.

Σχόλια