default-image

Μόνο νίκη θέλουν στον Εργοτέλη με Τρίτωνα

Μπάσκετ
Μόνο νίκη θέλουν στον Εργοτέλη με Τρίτωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας του έχει μπει ο Εργοτέλης ενόψει της κρίσιμης εντός έδρας αναμέτρησης μεθαύριο Κυριακή (16:00), με αντίπαλο τον Τρίτωνα στο κλειστό του Λίντο. Οι "κιτρινόμαυροι" μετράνε πέντε συνεχόμενες ήττες και χρειάζονται επειγόντως τους βαθμούς της νίκης για να ανασάνουν βαθμολογικά.

Ο Τρίτων μετρά ως τώρα τρεις νίκες και τέσσερις ήττες, όμως διαθέτει ένα αξιόλογο σύνολο. Αναφερόμενος στο παιχνίδι της Κυριακής, ο Γιώργος Μακράκης τόνισε στη "Ν.Κ.": «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, γιατί ο Τρίτων στελεχώνεται από έμπειρα παιδιά. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τι κάνουμε εμείς ως ομάδα. Εμείς έχουμε χάσει το δρόμο μας, εμείς θα τον ξαναβρούμε όσον αφορά στα αποτελέσματα.

Πρέπει να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας και θέλουμε να ασχοληθούμε περισσότερο με την ομάδα μας. Τα αποτελέσματα που είχαμε προέρχονταν και από καλές εμφανίσεις και από κακές, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν πήραμε βαθμολογικά αυτό που έπρεπε, και νομίζω ότι είναι καιρός να το κάνουμε. Τα παιδιά έχουν καταλάβει την κρισιμότητα του αγώνα».

Ο πολύπειρος τεχνικός θεωρεί ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να θεωρείται οποιαδήποτε ήττα καταδικαστική.

«Σίγουρα όποιος χάνει, και ειδικά στην έδρα του, αντιμετωπίζει πρόβλημα στη συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά είναι πολύ νωρίς για να βγάζουμε συμπεράσματα. Η ομάδα πέρυσι, ακόμα και την ύστατη στιγμή, έκανε αυτό που έπρεπε, παρόλο που είχαμε πολύ λίγο χρόνο στη διάθεσή μας και λίγους αγώνες για να κάνουμε τις νίκες που έπρεπε. Το ζητούμενο είναι να εμφανιζόμαστε πιο έτοιμοι και με περισσότερη διάρκεια στην απόδοσή μας στα παιχνίδια. Πάνω σε αυτό δουλεύουμε με τα παιδιά».

Η βαρύτητα έχει πέσει και στον ψυχολογικό τομέα, καθώς η ομάδα αποτελείται από νεαρούς αθλητές κατά κύριο λόγο, όπως τονίζει ο κ. Μακράκης, «δουλεύουμε καθημερινά με τα παιδιά και θεωρώ ότι σιγά-σιγά υπάρχει βελτίωση και σε αυτό το κομμάτι, και ευελπιστούμε να μη μας στοιχίσει στη συνέχεια».

Ο τεχνικός του Εργοτέλη αναφέρθηκε και στον κόσμο, λέγοντας: «Από την αρχή έχει ο κόσμος αγκαλιάσει την προσπάθεια της ομάδας και είμαστε στεναχωρημένοι που δεν καταφέραμε να του προσφέρουμε περισσότερες νίκες. Αλλά έχει δείξει ότι εκτιμά την προσπάθεια των παιδιών και του αρέσει αυτό που βλέπει μέσα στο γήπεδο. Υπάρχει ενέργεια, ενθουσιασμός, νεανικότητα που τραβάνε πάντα τον κόσμο, κι εγώ και τα παιδιά θα θέλαμε να τον ευχαριστήσουμε και θα τον θέλαμε και σε αυτό το παιχνίδι κοντά μας, γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τη στήριξή του».

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News