Αθλητισμός

Αγωνιστική ανάκαμψη και μεταγραφές απασχολούν τον ΟΦΗ

Το 2016 μας… αποχαιρετά σε ενάμιση μήνα και σ' αυτό το διάστημα για τον ΟΦΗ υπάρχουν δύο βασικά μέτωπα, σε ότι αφορά το αγωνιστικό σκέλος. Πρωτίστως, ο στόχος είναι η άμεση ανάκαμψη ώστε η ομάδα να «βγάλει» στο γήπεδο τον πραγματικό της εαυτό και από την άλλη υπάρχουν ανοιχτές… κεραίες σε μεταγραφικό επίπεδο.

Το κενό που υπάρχει στη δράση, δεν έδωσε χρόνο μόνο για σκέψη, αλλά και για δουλειά, καθώς η τεχνική ηγεσία επικεντρώθηκε στην φυσική κατάσταση με ένα συγκεκριμένο «κύκλο» προπονήσεων. Μέσω των φιλικών αγώνων, σκοπός είναι να διατηρηθεί ο ρυθμός (όσο αυτό είναι εφικτό), ενώ στις λίγες αγωνιστικές που θα γίνουν μέχρι την διακοπή των εορτών ο στόχος είναι ξεκάθαρος.

Η ομάδα του Ηρακλείου θέλει νίκες, με βασικό κίνητρο το βαθμολογικό, όμως μεγάλη σημασία έχει και ο ψυχολογικός παράγοντας.

Ένα νικηφόρο αποτέλεσμα θα τονώσει την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών και θα φέρει άλλο αέρα στο «εσωτερικό». Μπορεί αυτή τη στιγμή να μην γνωρίζουμε από ποια αγωνιστική θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όταν με το καλό επανέλθει η δράση, όμως αυτό δεν αλλάζει το στόχο. Ο ΟΦΗ πρέπει να πάρει τις νίκες που θα τον επαναφέρουν στο επιθυμητό επίπεδο και θα επιτρέψουν στους παίκτες, πιο απελευθερωμένα να βγάλουν τον πραγματικό τους εαυτό στο χορτάρι.  

Το άλλο μέτωπο τώρα, αφορά τις μεταγραφές του Ιανουαρίου. Πρόσφατα εκφράστηκε από τη διοίκηση η πίστη στις δυνατότητες των παικτών, ζητώντας όμως μεγαλύτερη προσπάθεια. Όντως, υπάρχει εμπιστοσύνη στην ομάδα και η πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρχει άλλη εικόνα. Δεν υπάρχει διάθεση «ακύρωσης» του έμψυχου δυναμικού, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν γίνει τόσα λίγα παιχνίδια και τα συμπεράσματα είναι ακόμη πρόωρα. Από την άλλη, είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ήδη σκέψεις και συζητήσεις για ενίσχυση του ρόστερ τον Ιανουάριο.

 Η διοίκηση, τα στελέχη του ποδοσφαιρικού τμήματος και ο Νίκος Νιόπλιας έχουν ανοιχτές… κεραίες, αξιολογώντας κάποιες περιπτώσεις. Από 'κει και πέρα, όταν έρθει η ώρα θα παρθούν και οι όποιες αποφάσεις για πιθανές κινήσεις, καθώς όπως προαναφέραμε αυτή τη στιγμή προέχει να ανέβουν κατακόρυφα οι αγωνιστικοί δείκτες.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Καλιακάκης

Σχόλια