Αθλητισμός

Μπουρούσης: Όσο πιο ψηλά στο Ευρωμπάσκετ η Εθνική Ελλάδας

Υψηλούς στόχους θα έχει η  Εθνική μας ομάδα στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, όπως επισήμανε ο Γιάννης Μπουρούσης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της FIBA ενόψει της κλήρωσης που είναι προγραμματισμένη για τις 22/11.

Ο Έλληνας σέντερ θα συνεχίσει να φορά το εθνόσημο, όπως όλα δείχνουν, ενώ όπως τόνισε:  «Αν θέλεις να φτάσεις κάπου μακριά, πρέπει να αντιμετωπίσεις τις ισχυρές ομάδες, τους ισχυρούς αντιπάλους. Ο στόχος μας παραμένει πάντα ο ίδιος, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και που θα παίξουμε. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται σε αυτήν τη διοργάνωση. Είναι ένας στόχος που δεν έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια και πραγματικά το θέλουμε. Πάρα πολύ».

Ποια είναι η προτίμηση του ως προς την πόλη που θα φιλοξενήσει την Ελλάδα στο πρώτο στάδιο (Ρουμανία, Τουρκία, Φιλανδία, Ισραήλ);

«Ειλικρινά δεν προτιμάω κάποια. Ίσως να γέρνω ελαφρά υπέρ του Ισραήλ. Δεν είναι πολύ μακριά, ούτε και η Ρουμανία με την Τουρκία αν έχει κάποια σημασία, γνωρίζουν και αγαπούν το μπάσκετ. Το Ισραήλ μας είναι οικείο όπως και τη Τουρκία, επειδή έχουμε ταξιδέψει πολλές φορές εκεί με την Εθνική ομάδα και κυρίως με τους συλλόγους μας. Το που δεν έχει τόση σημασία, όπως το πως! Εννοώ, πως θα εμφανιστούμε ως ομάδα, αν θα είμαστε υγιείς και χωρίς τραυματισμούς».

Προτιμάς ένα «σκληρό» γκρουπ ή κάποιο στο οποίο θα είσαστε φαβορί; Προτιμάς κάποιο συγκεκριμένο αντίπαλο;

«Επαναλαμβάνω πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είμαστε έτοιμοι. Σε καλή κατάσταση όταν θα έρθει η ώρα. Επίσης, πιστεύω πως κάνεις λάθος επιλέγοντας αντίπαλο. Επιδίωξη μας είναι να βρεθούμε σε τέτοια αγωνιστική κατάσταση που θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον οποιοδήποτε βρεθεί στο δρόμο μας, χωρίς να σκεφτόμαστε το όνομα του αντιπάλου».

Η κλήρωση θα αλλάξει κάποιον από τους στόχους της Εθνικής Ελλάδας;

«Το αποτέλεσμα της κλήρωσης, της κάθε κλήρωσης απλά σου δίνει μία γενική ματιά της διοργάνωσης, της προετοιμασίας, των ταξιδιών και το πρόγραμμα των αγώνων. Πιστεύω πως δεν υπάρχει εύκολη και δύσκολη κλήρωση. Ο στόχος μας παραμένει ο ίδιος. Θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο μακριά στο τουρνουά. Για αυτό θα παλέψουμε στο Ευρωμπάσκετ του 2017».

Σχόλια