default-image

Αίτημα του Ζέκα για ελληνικό διαβατήριο

Αθλητισμός
Αίτημα του Ζέκα για ελληνικό διαβατήριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Κάρλος Ζέκα θέλει να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος και είναι θέμα χρόνου να γίνει κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου. Ο 28χρονος αμυντικός χαφ έχει καταθέσει εδώ και καιρό τη σχετική αίτηση και τα δικαιολογητικά για την έκδοση του ελληνικού διαβατηρίου.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ζέκα παρέστη στην Ειδική Επιτροπή Πολιτογράφησης, που είναι το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών για την έκδοση ελληνικών διαβατηρίων. Ο Πορτογάλος είχε προσκληθεί για να δώσει συνέντευξη ενώπιον των μελών της επιτροπής, απαντώντας σε ερωτήσεις για τη γνώση της ελληνικής γλώσσας και σε θέματα που αφορούν στην ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πέρασε με επιτυχία το τεστ γνώσεων και πλέον απομένουν τα γραφειοκρατικά ζητήματα, τα οποία θα «τρέξει» το Υπουργείο Εσωτερικών. Θα επακολουθήσει η αλληλογραφία των δύο ποδοσφαιρικών ομοσπονδιών ώστε να πιστοποιηθεί ότι ο Κάρλος Ζέκα δεν έχει αγωνιστεί ποτέ με την Εθνική Πορτογαλίας.

Το τελικό στάδιο είναι η κοινοποίηση του θέματος στην UEFA και τη FIFA προκειμένου να επισημοποιηθεί η ελληνοποίηση του παίκτη. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο ποδοσφαιριστής θα έχει στα χέρια του το ελληνικό διαβατήριο, το αργότερο μέχρι τις αρχές του χρόνου.

Ο προπονητής της Εθνικής, Μίχαελ Σκίμπε περιμένει τις οριστικές εξελίξεις στο ζήτημα για να μπορεί να υπολογίζει τον ποδοσφαιριστή ενόψει των δύσκολων αγώνων που ακολουθούν στα προκριματικά του Μουντιάλ της Ρωσίας. Εξάλλου, τα χρονικά περιθώρια είναι μεγάλα καθώς το επόμενο ματς του αντιπροσωπευτικό μας συγκροτήματος είναι στις 25 Μαρτίου με το Βέλγιο στις Βρυξέλλες.

Πηγή: Sport-fm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News