Αθλητισμός

Νικητής στο ματς της χρονιάς ο Μάρεϊ

Άντι Μάρεϊ χρειάστηκε να υπερβάλει εαυτόν και να χρησιμοποιήσει κάθε ικμάδα της σωματικής και ψυχικής του ενέργειας, ώστε να καταφέρει να υπερκεράσει το εμπόδιο του Κέι Νισικόρι με 2-1 (6-7(9), 6-4, 6-4)σετ, σε μια «μάχη γιγάντων», του οποίου η διάρκεια ξεπέρασε τις 3 ώρες (3 ώρες και 20 λεπτά), στα πλαίσια των τελικών του ATP, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την «O2 Arena» από το 2008 και έπειτα.

Το νέο Νο1 δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι σε έναν εξαιρετικό Νισικόρι, ο οποίος πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ μετά από 85'! Ωστόσο, κατέφερε να το ξεπεράσει και να πάρει τη νίκη. Ο Νισικόρι στο δεύτερο σετ κατάφερε, να επανέλθει μετά το κακό του ξεκίνημα και να κάνει τα γκέιμ 4-4 ενώ είχε και την ευκαιρία να προηγηθεί με 5-4. Ο Μάρεϊ με το εντυπωσιακό του σερβίς κατάφερε όμως να πάρει τελικά το δεύτερο σετ.

Στο τρίτο σετ και παρά το προβάδισμα του Σκωτσέζου με 5-2, ο «σαμουράι» δεν το έβαζε κάτω, παίζοντάς τα όλα για όλα, προκειμένου να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορούσε από το σετ. Μάλιστα, ανάγκασε τον Μάρεϊ να προβεί σε διπλό λάθος και πήγε το σκορ στο 5-4, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να του στερήσει τελικά τη νίκη.

Ήδη, με δυο νίκες στον όμιλος Τζον ΜάκΕνρο, ο Μάρεϊ προκρίνεται στα ημιτελικά . Μάλιστα, με τον Τζόκοβιτς να βρισκεται ήδη στα ημιτελικά, για να μπορέσει να κρατήσει τη θέση του ως Νο1, θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του τενίστα από τον οποίο πήρε την πρώτη θέση.

Πηγή: sentragoal.gr

Σχόλια