Αθλητισμός

"Μας λείπει ένα αποτέλεσμα ψυχολογίας"

Μετά το σημερινό φιλικό με τον ΠΟΑ, ο Νίκος Νιόπλιας αναφέρθηκε στο παιχνίδι, αλλά κυρίως ανάλυσε τα δεδομένα για τον ΟΦΗ.

Αναφέρθηκε στην μεγάλη ανάγκη για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, το οποίο θα επιδράσει θετικά στην ψυχολογία, ενώ πρόσθεσε ακόμα ότι ενόψει Ιανουαρίου θα προσπαθήσουν να γίνου διορθωτικές κινήσεις.

«Ήταν μια δυνατή προπόνηση. Ένας καλός αντίπαλος και μετρήσαμε δυνάμεις. Αυτή την εβδομάδα είχαμε δουλέψει στην φυσική κατάσταση, με δυνατές προπονήσεις, και με αυτό το φιλικό κλείσαμε ένα κύκλο. Είναι δύσκολο και για μας, όπως για όλες τις ομάδες, όταν δεν γνωρίζουμε πότε θα παίξουμε. Ήταν μια ευκαιρία να δουλέψουμε σε άλλους τομείς, όπως η φυσική κατάσταση, γιατί όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα παίξουμε πολλές Τετάρτες. Θα έχουμε περισσότερα παιχνίδια και λιγότερες προπονήσεις. Δεν μπορούμε να βρούμε ρυθμό έτσι και για αυτό θέλαμε να παίξουμε πρωτάθλημα. Μετά την Καλλονή θέλαμε να αγωνιστούμε, είχαμε ένα εντός έδρας αγώνα και μας λείπει ένα νικηφόρο παιχνίδι. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Η ομάδα μας είναι καλή, δεν είναι πολύ καλή, αλλά δεν είναι και κακή, έτσι θέλουμε να τα λέμε. Έχω μεγάλη εμπειρία στο χώρο. Μας αρέσει να υπερβάλλουμε. Τη μία είμαστε φοβερή ομάδα, την άλλη μέτρια και την άλλη κακή. Δεν είναι έτσι», τόνισε ο έμπειρος τεχνικός και συνέχισε λέγοντας: «Είμαστε μια καλή ομάδα. Στη Β' Εθνική υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Το πρωτάθλημα δεν τελειώνει με δύο νίκες ή με δύο ήττες. Έχω διαπιστώσει ότι είναι ένα δύσκολο πρωτάθλημα, με ομάδες που είναι γυμνασμένες και καλές τακτικά. Λείπουν οι μεγάλοι παίκτες, που θα διασπάσουν μια άμυνα. Όλα τα παιχνίδια είναι κλειστά και οφείλεις να είσαι έτοιμος. Με τη φανέλα και το όνομα, δεν φτάνει. Πρέπει ίσως να κατεβάσουμε το επίπεδο μας, σ' αυτό της κατηγορίας. Να παλεύουμε τα παιχνίδια και με την ποιότητα που έχουμε, να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Στον επίλογο του αναφέρθηκε και στις κινήσεις, που πιθανόν να γίνουν την επόμενη μεταγραφική περίοδο: «Μας λείπει ένα καλό αποτέλεσμα. Υπάρχουν ομάδες που έκαναν δύο νίκες, αλλά δε μπορούν να νομίζουν από τώρα ότι θα πάρουν το πρωτάθλημα. Εμείς είχαμε ήττα στη Ριζούπολη στο 90' με καλή απόδοση και δύο ισοπαλίες στις καθυστερήσεις. Είναι θέμα ψυχολογίας, όταν δεν έρχεται το αποτέλεσμα. Αρχίζει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του, ακόμη και ο καλύτερος παίκτης. Είναι καθαρά θέμα αποτελέσματος. Το καλό από την άλλη πλευρά είναι, ότι έχουμε λίγα παιχνίδια μέχρι το Δεκέμβριο. Έχουμε δει τις ελλείψεις και τις αδυναμίες μας, κι αν μπορέσουμε να τις καλύψουμε θα πάμε λίγο παραπάνω».

Από την πλευρά του ο τεχνικός του ΠΟΑ, Βασίλης Κρασανάκης τόνισε στις δηλώσεις του: «Το ζητούμενο για μας ήταν να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε. Ένα δυνατό φιλικό με τον ΟΦΗ, που σίγουρα θα βγάζαμε συμπεράσματα. Δουλέψαμε λίγο στην αμυντική μας τακτική και από ότι είδαμε πήγε καλά. Θεωρώ, ότι τα παιδιά έδειξαν πως βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση μας, ειδικά στο κομμάτι που είχαμε δουλέψει. Περιμένουμε να δούμε πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα για να μπούμε σε ροή αγώνων. Η εικόνα σίγουρα δε μένει αμετάβλητη σε μια διακοπή και εμείς είχαμε βρει ένα καλό ρυθμό».

Σχόλια