default-image

Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της χρονιάς

Ποδόσφαιρο
Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της χρονιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tα Globe Soccer Awards αποτελούν τα σημαντικότερα βραβεία του αραβικού κόσμου, που απονέμονται κάθε χρόνο από το 2010 σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ατζέντηδων και την Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων.

Το φετινό γκαλά θα λάβει χώρα στις 27 Δεκεμβρίου στο Ντουμπάι όπως κάθε χρόνο και σήμερα  ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες σε κάθε κατηγορία.

Τον τίτλο του κορυφαίου παίκτη του 2016 διεκδικούν έξι ποδοσφαιριστές, με τα ονόματα των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι να ξεχωρίζουν. Τη λίστα συμπληρώνουν οι Γκάρεθ Μπέιλ, Αντουάν Γκριεζμάν, Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Τζέιμι Βάρντι.

Το αντίστοιχο βραβείο των προπονητών, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική Πορτογαλία, Φερνάντο Σάντος, είναι κι αυτός μεταξύ των υποψηφίων, όπως κι ο πρωταθλητής Ευρώπης με τη Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν, ο κάτοχος του Europa League με τη Σεβίλλη Ουνάι Έμερι, ο πρωταθλητής Ιταλίας με τη Γιουβέντους Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και ο πρωταθλητής Αγγλίας με τη Λέστερ Κλάουντιο Ρανιέρι.

Όσον αφορά στους καλύτερους συλλόγους του κόσμυο, το βραβείο διεκδικεί η Ρεάλ Μαδρίτης, η Λέστερ, η Σεβίλλη, η πρωταθλήτρια Πολωνίας Λέγκια και η πρωταθλήτρια Νορβηγίας Μόλντε.

Τέλος, ανακοινώθηκαν και οι υποψηφιότητες για τον διαιτητή της χρονιάς στις οποίες περιλαμβάνονται οι Αλιρεζά Φαγκανί, Μπακαρί Παπά Γκασαμά, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, Νέστορ Πιτάνα και Χοέλ Αντόνιο Αγκιλάρ.

Τον Δεκέμβριο του 2015 είχαν απονεμηθεί δώδεκα διαφορετικά βραβεία, ενώ κάθε χρόνο προστίθενται ή αφαιρούνται κάποιες κατηγορίες. Πέρυσι είχε αναδειχθεί Καλύτερος Παίκτης ο Λιονέλ Μέσι, Καλύτερος Ατζέντης ο Ζόρζε Μέντες, Καλύτερος Προπονητής ο Μαρκ Βίλμοτς του Βελγίου, Καλύτερος Σύλλογος και Καλύτερος Σύλλογος για τα Media η Μπαρτσελόνα, Καλύτερο Στέλεχος ο διευθυντής των Καταλανών, Χαβιέρ Μπορδάς, Καλύτερος Πρόεδρος ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου των Καταλανών, Καλύτερος Διαιτητής ο Ρασβάν Ιρμάτοβ, Καλύτερη Ακαδημία της Μπενφίκα, Καλύτερος παίκτης του Συμβουλίου Συνεργασίας των Αραβικών Κρατών του Κόλπου ο Γιασερ αλ Σαχρανί της Αλ Χιλάλ, ενώ ο Αντρέα Πίρλο παρέλαβε το Πρώτο Βραβείο Καριέρας και ο Φρανκ Λάμπαρντ το δεύτερο.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News