default-image

Με περισσότερη διάθεση ο ΟΦΗ, 1-0 τον ΠΟΑ

Ποδόσφαιρο
Με περισσότερη διάθεση ο ΟΦΗ, 1-0 τον ΠΟΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα ακόμη δυνατό φιλικό έδωσε σήμερα ο ΟΦΗ στο ΒΑΚ με αντίπαλο ο ΠΟΑ, στην προσπάθεια του να διατηρηθεί σε καλό ρυθμό εν μέσω αγωνιστικής απραξίας, ενώ το ίδιο κίνητρο είχε και η ομάδα του Ατσαλένιου.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια επικράτησε 1-0, «βγάζοντας» στο χορτάρι περισσότερη διάθεση σε σχέση με το φιλικό με τον Εργοτέλη, όμως το «σπατάλησε» αρκετές ευκαιρίες, αναδεικνύοντας σ' αυτό το παιχνίδι ένα ζήτημα στην αποτελεσματικότητα.

Η καλή κυκλοφορία και η σχετικά γρήγορη μετάβαση κοντά στην αντίπαλη περιοχή ήταν ένα βασικό χαρακτηριστικό, όμως στην τελική προσπάθεια δεν υπήρχε η απαραίτητη συγκεντρωση.

Καλή αγωνιστική παρουσία από το συγκρότημα του Βασίλη Κρασανάκη από την άλλη, με τους Ατσαλενιώτες να εστιάζουν στην αμυντική τους λειτουργία.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Νιόπλιας επέλεξε σχηματισμό 4-4-1-1 με τον Ράντι να κινείται περιφερειακά του «φουνταριστού» Όγκμποε στην επίθεση. Στο 8' το διαγώνιο πλασέ του δεύτερου σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι, ενώ στο 17' ο Ράντι είδε τον Γιαγκιόζη να αποκρούει σε κόρνερ το σουτ που επιχείρησε από το ύψος του πέναλτι. Στο 28' πάλι ο Ράντι αστόχησε από πλεονεκτική θέση, έπειτα από σέντρα του Μίκιτς.

Ο Τριανταφύλλου προσπάθησε να απειλήσει από πλευράς ΠΟΑ στο 31' και το 34', με το σουτ και το φάουλ που εκτέλεσε να φεύγουν εκτός εστίας. Το πρώτο 45λεπτο «έκλεισε» με το φάουλ του Χαντί, που ανάγκασε τον Γιαγκιόζη να παραχωρήσει κόρνερ.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να διατηρήσουν το ρυθμό τους και δημιουργήθηκαν περισσότερες ευκαιρίες.

Στο 46' το διαγώνιο σουτ του Χαντί πέρασε εκτός εστίας, ενώ στο 50' ο Βρεττός τελευταία στιγμή έβαλε την κόντρα στην προσπάθεια του Ράντι.

Πολύ καλή στιγμή για τον ΠΟΑ δύο λεπτά αργότερα, όταν από τη σέντρα του Τριανταφύλλου, ο Μπουτσάκης πρόλαβε την έξοδο του Δερμιτζάκη, αλλά η κεφαλιά του από καλή θέση έφυγε άουτ. Στο 53' ο Όγκμποε έχασε πολύ καλή ευκαιρία, όταν από το γύρισμα του Κοιλιάρα πλάσαρε άουτ από καλή θέση.

Στο 65' ο Νιόπλιας άλλαξε όλη την 11αδα, δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Στο 69' ήρθε το γκολ, όταν μετά το κόρνερ του Κιάσσου, ο Γιαγκιόζης απέκρουσε εντυπωσιακά την προβολή του Μάνου, όμως ο Χύζι στην επαναφορά πέτυχε το 1-0. Στο 74' ο πολύ καλός Γιαγκιόζης απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μάνου, ενώ στο 86' το ωραίο πλασέ του Έλληνα επιθετικού, βρήκε τον αντίπαλο γκολκίπερ ξανά σε ετοιμότητα, ενώ η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι.

Στο 87' και το 88' ο τερματοφύλακας του ΠΟΑ έκανε εκ νέου επεμβάσεις στις προσπάθειες των Βρεττού και Μάνου αντίστοιχα.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Δαύκος (46' Δερμιτζάκης), Μίκιτς (65' Μπολάκης), Κομεσίδης (65' Φαζός), Κώτσιος (65' Όστοϊτς), Κοιλιάρας (46' Βαλλιάνος), Νάστος (65' Χύζι), Αντουκόρ (65' Κιάσσος), Μπουρσέλης (65' Ροβίθης), Χαντί (65' Μιλοσάβλιεφ), Ράντι (65' Βρεττός), Όγκμποε (65' Μάνος).

ΠΟΑ (Βασίλης Κρασανάκης): Γιαγκιόζης, Βρεττός (67' Γιακουμάκης), Χαρίτος, Παπαδομιχελάκης, Καρβελάς, Σταθόγλου, Χατζηανδρέου (38' λ.τ. Πετράς), Μπουτσάκης (67' Γενιτσαρίδης), Αμπντουραχμάνι (79' Ρουμπάκης), Φραγκιαδάκης (65' Σακλαμάκης), Τριανταφύλλου (83' Γιαννόπουλος).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News