default-image

Τζώρτζογλου για «μεγάλους», απέναντι και… Βούρβαχη!

Ποδόσφαιρο
Τζώρτζογλου για «μεγάλους», απέναντι και… Βούρβαχη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η παρουσία του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκου Τζώρτζογλου στην εκπομπή «Μικτή Ζώνη» της ΚΡΗΤΗ TV, όπου μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Λασιθίου, Σύλλα Λουτσέτη, μίλησαν για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Νίκος Τζώρτζογλου αναφέρθηκε μάλιστα ξεχωριστά στους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ της Ελλάδας (Μαρινάκης, Σαββίδης, Μελισσανίδης, Αλαφούζος), στο γεγονός ότι βρέθηκε… «απέναντι» αλλά και στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Χανίων, Γιώργο Βούρβαχη. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για Βαγγέλη Μαρινάκη: «Θεωρώ ότι τον αδικεί αυτό που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα εις βάρος του. Ο Ολυμπιακός αποδεικνύει ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Και τα προηγούμενα χρόνια είχε σε γενικές γραμμές ήταν η καλύτερη ομάδα με τον περισσότερο κόσμο. Αυτό που γινόταν όμως, αυτό το σάπιο και ελεεινό πράγμα στο ποδόσφαιρο, το χρεωνόταν όλο ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Δεν είναι άμοιρος ευθυνών γιατί ο ίδιος υπέθαλπε αυτό το σύστημα. Όλοι λένε ότι αυτό που γίνεται τον αδικεί. Γιατί έβαζε χρήματα, είχε τον καλύτερο προπονητή, το καλύτερο γήπεδο, τον περισσότερο κόσμο και κάποια στιγμή όλη η Ελλάδα έβριζε ότι ο Μαρινάκης παίρνει ψεύτικα πρωταθλήματα. Ξαναλέω, έχει τεράστια ευθύνη για ότι συμβαίνει. Έμενα με έπεισε όμως ότι θέλει να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γι' αυτό δέχτηκε να υπάρξει λύση κοινής αποδοχής με πρόεδρο από την αντιπολίτευση από τη Βόρεια Ελλάδα και αρχιδιαιτητή τον Μπίκα. Μάλιστα εκείνη την περίοδο εγώ μίλησα με τον Μπίκα και ο ίδιος ήταν θετικός εφόσον προχωρούσε το πλάνο συναίνεσης».

Για Ιβάν Σαββίδη: «Ο κ. Σαββίδης με έπεισε ότι θέλει να πάμε σε διοίκηση κοινής αποδοχής με προκαθορισμένες καταστατικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο. Ποτέ σε αρνήθηκε τις προτεινόμενες από εμένα συναντήσεις».

Για Δημήτρη Μελισσανίδη: «Συναντήθηκα μαζί του μία φορά στο Μακεδονία Παλλάς αλλά περισσότερες φορές συνομίλησα με τον Αλέξη Δέδε εκ μέρους της ΠΑΕ ΑΕΚ. Ο κ. Δέδες ήταν και αυτός που ήταν να έρθει στη συνάντηση των τεσσάρων στο Ηράκλειο και δεν έμαθα για ποιο λόγο έκλεισε το τηλέφωνό του. Αυτή ήταν η πλευρά που τορπίλισε τη συνάντηση. Πιστεύω ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης λόγω ΟΠΑΠ είχε ένα παραπάνω λόγο να θέλει καθαρό ποδόσφαιρο. Δεν κατάλαβα ποτέ για ποιο λόγο η ΑΕΚ τορπίλισε τη συνάντηση. Του είπα ότι κάποιοι άνθρωποι που τον περιτριγυρίζουν, δε με πείθουν ότι με αυτούς μπορούμε να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο».

Για Γιάννη Αλαφούζο: «Ποτέ δε συναντήθηκα μαζί του αλλά είχα επικοινωνία με τον κ. Παναγόπουλο εκ μέρους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Δύο φορές που του ζητήθηκε, αποδέχτηκε την πρόσκλησή μου για συνάντηση κορυφής».

Η τοποθέτηση για τους «απέναντι»

Η εξήγηση για τους «απέναντι»

Για Βούρβαχη και Κονταρό

Από τη συζήτηση με το Νίκο Τζώρτζογλου δεν έλειψε και το παρασκήνιο που προέκυψε από την πρόσφατη εκλογική μάχη στα Χανιά, ενώ ερωτήθηκε για τις καταγγελίες του Γιώργου Βούρβαχη, ότι μέσω Κονταρού, δόθηκαν 784.000 ευρώ στα σωματεία. Ο κ. Τζώρτζογλου είπε: «Ο Γιώργος Βούρβαχης έχει προσφέρει στο χανιώτικο ποδόσφαιρο. Αυτή η καταγγελία με εξέπληξε. Εμένα όμως το μυαλό μου πάει αλλού. Ότι για να καταγγέλει η μία πλευρά πήγε στα 780 χιλιάρικα, πάει να πει ότι η άλλη πλευρά έδωσε τουλάχιστον 500-600 χιλιάδες. Εγώ θεωρώ ότι δεν ισχύουν αυτά που λέει ο Γιώργος Βούρβαχης. Αλλά θα πω μια παροιμία που λένε στο χωριό μου: Όντε πας με τα κοπέλια στο μύλο, άμα πέσει ο γάιδαρός τους κλαίνε κι όντε πέσει ο δικός σου γελούνε. Σε αυτή την περίπτωση, έπεσε ο γάιδαρος του κ. Βούρβαχη. Όσον αφορά τον Μανόλη Κονταρό, είναι λογικό να βοηθά τον κουμπάρο του Βαγγέλη Μαρινάκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News