default-image

Ρίχνει λάδι στην φωτιά η Βοσνία

Ποδόσφαιρο
Ρίχνει λάδι στην φωτιά η Βοσνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανακοίνωση με την οποία ρίχνει... λάδι στην φωτιά εξέδωσε η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Βοσνίας, μετά τα όσα έγιναν στον αγώνα με την Εθνική Ελλάδας.

Οι Βόσνιοι τονίζουν ότι σέβονται την απάντηση της Ελλάδας και λένε ότι θα προσπαθήσουν να γίνει τίποτα στο ματς της Ζένιτσα, τον προσεχή Ιούνιο. Δικαιολογεί, πάντως, τη συμπεριφορά των δικών της οπαδών, σημειώνοντας πως προκλήθηκαν...

Η ανακοίνωση: «Με αφορμή τα γεγονότα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το ματς στην Αθήνα, τα οποία σίγουρα δεν μπορούν χαρακτηρίσουν τη φιλοξενία, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία και την θλίψη μας. Εκτιμούμε την απάντηση της Ελλάδας και είμαστε έτοιμοι να προσπαθήσουμε, για να κυριαρχήσουν στο μέλλον οι φιλικές σχέσεις ανάμεσα στις ομοσπονδίες στα γήπεδα.

Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας ότι δικοί τους και δικοί μας φίλαθλοι, θέλοντας να πανηγυρίσουν ένα γκολ, υπέπεσαν σε ένα ''αντιαθλητικό φάουλ''. Οι πράξεις των οπαδών μας ήταν ανεπίτρεπτες, αλλά πρέπει να κριθούν με μεγαλύτερη κατανόηση και ευαισθησία, δεδομένων των προκλήσεων, των πανό και των συνθημάτων των Ελλήνων οπαδών, τα οποία σίγουρα αποτελούν τους βασικούς λόγους μιας τέτοιας αντίδρασης μετά το γκολ. Παρ' όλα αυτά, είχαμε φοβερή υποστήριξη και είμαστε ενθουσιασμένοι, που εξαιτίας του πάθους από την εξέδρα φτάσαμε σε ένα αποτέλεσμα που μας δίνει ελπίδα να υλοποιήσουμε τον τελικό μας στόχο.

Αυτό που μένει και που γίναμε μάρτυρες, όπως και το υπόλοιπο φίλαθλο κοινό, είναι ότι έγιναν κάποια γεγονότα που μας προκάλεσαν θλίψη και ανησυχία.

Γνωρίζουμε ότι η FIFA θα τιμωρήσει κάθε αντιαθλητική πράξη και ότι όλα αυτά δεν συνάδουν με τους ποδοσφαιρικούς κανόνες.

Ελπίζουμε η FIFA θα αναγνωρίσει τα συναισθήματα των οπαδών μας, αλλά επίσης και το γεγονός ότι οι δύο ομοσπονδίες βρίσκονται αντικειμενικά στον ίδιο δρόμο.

Ευχόμαστε να είμαστε καλοί οικοδεσπότες για κάθε αντίπαλο και να υποδεχτούμε την Εθνική Ελλάδας, όπως έναν καλό αντίπαλο και φίλο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News