default-image

Στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό και η Ειρ. Βασιλείου

Σπορ
Στην αποστολή για το Ευρωπαϊκό και η Ειρ. Βασιλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποστολή της εθνικής ομάδας στίβου για το Ευρωπαϊκού κλειστού που θα γίνει 3-5 Μαρτίου 2017 στο Βελιγράδι θα είναι 15μελης με τους εννέα να έχουν κλείσει ήδη εισιτήριο για τη σερβική πρωτεύουσα.

Μεταξύ αυτών είναι και η Ειρήνη Βασιλείου του ΓΕΗ, που ξεκίνησε τώρα την προετοιμασία της για τη νέα χρονιά μετά τον τραυματισμό που είχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Όπως αποκάλυψε ο Εθνικός προπονητής, Γιάννης Κουτσιώρας, έχουν δηλωθεί στις αρχικές λίστες οκτώ άνδρες και επτά γυναίκες. Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση με βάση τις επιδόσεις και δεν αποκλείεται να προστεθούν επιπλέον 2-3.

Εννοείται πως δεν υφίσταται περιορισμός και πως η Εθνική μπορεί να στείλει ακόμα και 40μελή ομάδα, έχοντας πιάσει φυσικά τα όρια και τις προϋποθέσεις.

Από τους 15 που υπολογίζει ο ΣΕΓΑΣ οι εννέα έχουν ήδη τσεκάρει τα εισιτήρια τους, ενώ υπάρχουν άλλοι τόσοι που είναι πολύ κοντά στην πρόκριση.

Οι σίγουροι (έχουν τα όρια) είναι:

Άνδρες: Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ), Κώστας Μπανιώτης (ύψος), Κώστας Δουβαλίδης (60μ. εμπόδια), Νίκος Σκαρβέλης (σφαιροβολία), Ανδρέας Δημητράκης (1.500μ.).

Γυναίκες: Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν), Ελισάβετ Πεσιρίδου (60μ. εμπόδια), Ειρήνη Βασιλείου (400μ.).

Στο Βελιγράδι θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξει εκπροσώπηση στο μήκος στον ανδρών και δεν αποκλείεται να είναι και διπλή. Το 7.95μ. (πιθανώς) που θα ορίσει ο ΣΕΓΑΣ δεν είναι απαγορευτικό για τον Λούη Τσάτουμα και τον Μίλτο Τεντόγλου. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες, σε περίπτωση που ο ΣΕΓΑΣ δε βάλει όριο πάνω από το 6.60μ. με τη Λίλη Αλεξούλη να είναι η βασική υποψήφια.

Η Αναστασία Μαρινάκου στα 3.000μ. που έχει κάνει 9:14.91 σε μίτινγκ στο Βελιγράδι (το όριο της ΕΕΑ είναι 9:15.00) είναι και αυτή στις υποψήφιες, ενώ αν ο Λυκούργος Τσάκωνας απόφασίσει να κάνει κλειστό, έχει ήδη το όριο (έκανε 6.62). Όσον αφορά στα σπριντ των γυναικών, η Μαρία Γάτου έχοντας κάνει 7.40 θα περιμένει το όριο του ΣΕΓΑΣ (7.42 της ευρωπαϊκής) για να δει τί χρειάζεται για να ταξιδέψει στη Σερβία.

Στο Βελιγράδι θα μπορούσε να ταξιδέψει και η Αλεξία Παππά αλλά επέλεξε να μην κάνει κλειστό στίβο.

Πηγή: sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News