default-image

Κυπελλούχος Ελλάδας ο Γιακουμάτος στη σπάθη

Σπορ
Κυπελλούχος Ελλάδας ο Γιακουμάτος στη σπάθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία πρώτη θέση και πολύ καλά πλασαρίσματα είχαν ως απολογισμό οι αθλητές της ΓΕΗ στο  Κύπελλο ξιφασκίας Νέων ανδρών-γυναικών, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το περασμένο σαββατοκύριακο υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Ο Μάριος Γιακουμάτος συνέχισε τις πολύ εμφανίσεις του κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στη στο όπλο της Σπάθης. Ο αθλητής της ΓΕΗ κατάφερε μετά από μια σειρά νικηφόρων αγώνων να προκριθεί στον τελικό και να επιβληθεί του αντιπάλου του κατακτώντας το Κύπελλο στην κατηγορία Νέων ανδρών.

Ο Μάριος Γιακουμάτος αναχωρεί την επόμενη εβδομάδα για Βουκουρέστι, όπου πρόκειται να συμμετάσχει σε προπονητικό camb υψηλού επιπέδου με την Εθνική ομάδα Ξιφασκίας της Ρουμανίας. Οι αγωνιστικές του  υποχρεώσεις συνεχίζονται στο εξωτερικό τον ερχόμενο μήνα με τη συμμετοχή του  στο Παγκόσμιο Κύπελλο  Νέων ανδρών στο Dormagen της Γερμανίας στις 10-11 Δεκεμβρίου.

Από εκεί και πέρα, πολύ καλή παρουσία είχε και η  Γιούλης Παρασύρη στην κατηγορία Νέων γυναικών. Η αθλήτρια της ΓΕΗ βρέθηκε μια ανάσα από την τετράδα των μεταλλίων, πέρασε χωρίς αγώνα στην τελική δεκαεξάδα με σειρά κατάταξης 5η και συνέχισε με νίκη τον αγώνα για την πρόκρισή της στις οκτώ. Στην αναμέτρηση για την τελική  τετράδα ηττήθηκε και τελικά βρέθηκε στην 5η θέση της γενικής κατάταξης.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν και οι μικρότερης κατηγορίας αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες. Οι Μάρκος Χρυσοφάκης, Βιβή Ασσαριωτάκη και Εύα Στεφανουδάκη κατέκτησαν την 15η, 16η και 30ή θέση αντίστοιχα.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΓΕΗ αναφέροντας: «Το Δ.Σ. της ΓΕΗ συγχαίρει τον Μάριο Γιακουμάτο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Νέων ανδρών, τη Γιούλη Παρασύρη για την ανοδική της πορεία στο άθλημα, αλλά και όλους τους αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν στους παραπάνω αγώνες και εκπροσώπησαν επάξια το σύλλογο. Είμαστε αισιόδοξοι για όσα μπορούν να πετύχουν οι αθλητές  μας. Δείχνουν συνεχώς σημάδια βελτίωσης μέσα από τις προπονήσεις και τους αγώνες που παίζουν. Ευχόμαστε σε όλους καλή συνέχεια στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Ευχαριστούμε  τους χορηγούς μας. Τέλος ενημερώνουμε, όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το άθλημα της Ξιφασκίας, ότι ο σύλλογος μας λειτουργεί καθημερινά τμήματα για όλες τις ηλικίες στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου-θύρα 6 (τηλ.2810259733 6940695393)».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News