default-image

Έσωσε την... παρτίδα στις καθυστερήσεις ο Τζαβέλλας

Ποδόσφαιρο
Έσωσε την... παρτίδα στις καθυστερήσεις ο Τζαβέλλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εθνική μας ομάδας ήταν μπροστά στο φάσμα μια οδυνήτης ήττας στο γήπεδο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τη Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ, όμως ο Γιώργος Τζαβέλλας σαν "απο μηχανής θεός" ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με εκπληκτικό γκολ.

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, με διακοπές, αποβολές και αρκετές στιγμές έντασης, οι Βόσνιοι προηγήθηκαν με τον Χαΐροβιτς στο πρώτο ημίχρονο, όμως ο Έλληνας αμυντικός "σφράγισε" το... θρίλερ ισοφαρίζοντας στο 95' για το τελικό 1-1.

Η Εθνική μας κατάφερε να σώσει την παρτίδα, διατηρώντας έτσι το +3 στη μάχη για την 2η θέση των προκριματικών του Μουντιάλ. Στα άλλα ματς του 8ου ομίλου, η Κύπρος επικράτησε 3-1 του Γιβραλτάρ και το Βέλγιο με το εντυπωσιακό 8-1 της Εσθονίας.

Με 4-2-3-1 παρέταξε την Εθνική μας ομάδα ο Μίχαελ Σκίμπε. Ο Καρνέζης στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα ο Τοροσίδης, αριστερά ο Τζαβέλλας και στο κέντρο της άμυνας οι Παπασταθόπουλος και Παπαδόπουλος. Οι Μανιάτης και Σάμαρης δίδυμο στα χαφ, ο Φορτούνης πίσω από τον Μήτρογλου και στις πτέρυγες οι Σταφυλίδης (αριστερά) και Μάνταλος (δεξιά).

Στον αντίποδα, ο Μεχμέντ Μπαζντάρεβιτς επέλεξε ένα 4-4-2 για την ομάδα του. Ο Μπέγκοβιτς στο τέρμα, οι Σπάχιτς, Ζουκάνοβιτς στο κέντρο της άμυνας και οι Βράνιες, Κολάσινατς στα δυο άκρα. Οι Χαΐροβιτς, Λούλιτς στις πτέρυγες, ο Τζάτζαλο αμυντικός μέσος και ο Πιάνιτς σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από Ιμπίσεβιτς και Τζέκο.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα κύλησαν καλά για την Εθνική μας ομάδα, η οποία μάλιστα είχε μια καλή στιγμή σε φάουλ του Φορτούνη (14'), αλλά ούτε ο Μήτρογλου, ούτε ο Τοροσίδης κατάφεραν να μπουν στην πορεία της μπάλας. Πέραν τούτου ουδέν όμως, με τους Βόσνιους να κυριαρχούν από 'κει και πέρα και να επιβάλουν τους κανόνες τους στο χορτάρι.

Στο 17', ο Τζέκο έκανε κακό κοντρόλ και σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του να μπει μπροστά στο σκορ, ενώ λίγα λεπτά μετά (21') το φαλτσαριστό σουτ του Χαΐροβιτς πέρασε... βασανιστικά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καρνέζη, ο οποίος πάντως ενήργησε αποτελεσματικό στο πλασέ του Τζέκο στο 22'. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο, οι Βόσνιοι είχαν βρει τρεις καθαρές φάσεις για γκολ, με τους διεθνείς μας να αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση.

Η υπεροχή της μετουσιώθηκε σε γκολ στο 32' με τον μετρ των εκτελέσεων φάουλ, τον Πιάνιτς, έστω και αν χρειάστηκε να βάλει... πλάτη ο Καρνέζης για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα του. Το 0-1 ήρθε με κρύο τρόπο μεν, αλλά ήταν απολύτως δίκαιο βάσει της εικόνας των δυο ομάδων.

Μετά τη μίνι διακοπή από τις... ομορφιές των φιλοξενούμενων οπαδών στις εξέδρες, η Εθνική μας ανέβασε την απόδοσή της. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Σάμαρης βρήκε πολύ ωραία τον Μήτρογλου, αλλά το τελείωμα του Έλληνα επιθετικού δεν ήταν ανάλογο της κλάσης του.

Η Ελλάδα προσπάθησε ν' αλλάξει την εικόνα της στο δεύτερο ημίχρονο. Και λέμε προσπάθησε γιατί οι Βόσνιοι παρέμεναν απειλητικοί σε κάθε τους αντεπίθεση. Ομως η πρώτη καλή προσπάθεια άνηκε στον Κώστα Φορτούνη. Ο μέσος της Εθνικής έπιασε ένα υπέροχο σουτ το οποίο είχε προορισμό το «παράθυρο» του Μπέγκοβιτς αλλά ο τερματοφύλακας της Τσέλσι απέκρουσε κι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι (στο ριμπάουντ ο Σταφυλίδης έστειλε την μπάλα άουτ).

Βεβαίως η συνέχεια άνηκε και πάλι στην Βοσνία. Ο Τζέκο στο 67' έκανε το σουτ αλλά έδιωξε ο Καρνέζης και ο Πιάνιτς στο 74' έχασε το πολύ εύκολο για την κλάση του πλασέ από το σημείο του πέναλτι (απελπιστικά μόνος) στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Από εκείνο το σημείο και μετά είδαμε ελάχιστο ποδόσφαιρο. Μετά την... κλωτσοπατινάδα του 80' (αποβλήθηκαν Τζέκο, που κατέβασε το σορτσάκι του Παπασταθόπουλου και Παπαδόπουλος) η Εθνική προσπάθησε ν' απειλήσει με βαθιές μπαλιές, η Βοσνία δεν είχε διάθεση να καθαρίσει το ματς στις αντεπιθέσεις και φτάσαμε στο 95'.

Ο Παπασταθόπουλος εκτέλεσε το πλάγιο άουτ φέρνοντας την μπάλα στην μεγάλη περιοχή, οι Βόσνιοι απομάκρυναν και ο Τζαβέλλας μ' ένα μονοκόμματο σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε την μπάλα εκεί που δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα ο Μπέγκοβιτς. Ξέσπασμα σε νεκρό χρόνο από την Εθνική που «έκλεψε» τον βαθμό σ' ένα κακό βράδυ για εκείνη.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Σάμαρης, Μανιάτης (60' Γιαννιώτας), Σταφυλίδης, Μάνταλος (87' Καρέλης), Φορτούνης, Μήτρογλου.

ΒΟΣΝΙΑ: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς (70' Σούνιτς), Ζουκάνοβιτς, Βράνιες, Κολάσινατς, Χαΐροβιτς (87' Μπίτσακσιτς), Λούλιτς, Τζάτζαλο, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς (84' Τζούριτς), Τζέκο.

1. Βέλγιο         12    

2. ΕΛΛΑΔΑ     10    

3. Βοσνία         7    

4. Κύπρος        3    

5. Εσθονία       3    

6. Γιβραλτάρ    0    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News