default-image

Κυριάρχησαν οι Κενυάτες, πρώτος Έλληνας ο Μερούσης

Σπορ
Κυριάρχησαν οι Κενυάτες, πρώτος Έλληνας ο Μερούσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Κενυάτες κυριάρχησαν στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο κατακτώντας και τις τρεις πρώτες θέσεις.

Ο Λόμπουαν Λούκα Ρότιτς αναδείχτηκε νικητής του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου καθώς έκοψε πρώτος το νήμα τερματίζοντας σε 2 ώρες 12 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Κιπρούτο Μπένσον με χρόνο 2:13:24 και τρίτος ήταν ο Κιτούρ Μπερνάρντ με 2:13:32.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

Από ελληνικής πλευράς πρώτος τερμάτισε ο Χριστόφορος Μερούσης, ο οποίος ήταν 8ος στη γενική με χρόνο 2:24:58. Μετά τον τερματισμό του πήρε αγκαλιά το γιο του, ενώ περίμενε και τους υπόλοιπους Έλληνες για να τους συγχαρεί. O Χριστόφορος Μερούσης, πέραν του ότι ήταν ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε, παράλληλα ήταν ο νικητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μαραθωνίου, ολοκληρώνοντας την κλασσική διαδρομή σε 2:24:56.

Παρά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στο πόδι, ο Χιώτης μαραθωνοδρόμος κατέκτησε για 4η συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα.

Στη δεύτερη θέση ο Κώστας Γκελαούζος με 2:26:06 στο δεύτερο μόλις μαραθώνιο της καριέρας του. Ο Έλληνας δρομέας ήταν στη 10η θέση της γενικής κατάταξης.

Τρίτος ολοκλήρωσε ο 40χρονος Δημοσθένης Ευαγγελίδης με 2:29:38.

Όσον αφορά στις γυναίκες, η Ράνια Ρεμπούλη ήταν και αυτή τη φορά συγκινητική καταφέρνοντας αφενός να κερδίσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα των γυναικών, και αφετέρου να μπει στην τριάδα της γενικής κατάταξης.

Κλαίγοντας τερμάτισε στην τρίτη θέση η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κάνοντας 2:49:21 γνωρίζοντας την αποθέωση από χιλιάδες θεατές που παραβρέθηκαν στο Παναθηναϊκό στάδιο.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη πανελλήνια νίκη για τη Ρεμπούλη. Στη δεύτερη θέση του πανελλήνιου πρωταθλήματος ολοκλήρωσε η Σόνια Τσεκίνι σε 2:55:03. Τρίτη Ελληνίδα η Λεοντιάδου με 2:57:57.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Κενυάτισα Νάνσι Αρουσέι με 2:38:13 και στη δεύτερη η Αλγερινή Κένζα Νταχμανί με 2:38:28.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News