Αθλητισμός

Μονόδρομος η νίκη κόντρα στα Τρίκαλα για το Ρέθυμνο

Την επιστροφή στις επιτυχίες και την 4η νίκη του θα ψάξει αύριο το Ρέθυμνο Cretan Kings, το οποίο θα φιλοξενήσει τα Τρίκαλα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Basket League. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το NS2.

Για την αυριανή αναμέτρηση μίλησε ο βοηθός προπονητή Σταύρος Μυκονιάτης, ο οποίος τόνισε πως η νίκη είναι  «μονόδρομος». «Η νίκη είναι "μονόδρομος" στο αυριανό παιχνίδι και ίσως και να είναι πιο δύσκολο από τα ματς με τις καλές ομάδες, γιατί είναι υποχρέωση μας να κερδίσουμε. Πρέπει να σεβαστούμε τον αντίπαλο γιατί τα Τρίκαλα είναι μία ομάδα που επιζητεί να κάνει νίκες επειδή είναι χαμηλά στην βαθμολογία. Αυτό την κάνει επικίνδυνη. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί. Είναι μέσα στην έδρα μας και θα πρέπει να κρατήσουμε το αήττητο. Να μπούμε από την αρχή συγκεντρωμένοι, να επιβάλουμε τον ρυθμό μας και να πάει το παιχνίδι εκεί που θέλουμε».

Παράλληλα, ο κόουτς Μυκονιάτης επεσήμανε πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, υπογραμμίζοντας πως τα σημαντικά στοιχεία αποτελούν η άμυνα και τα ριμπάουντ. «Η άμυνα και ο έλεγχος των ριμπάουντ είναι τα πιο σημαντικά κομμάτια. Θέλουμε να δεχόμαστε λίγους πόντους και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας μέσα από την άμυνα.

Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν πάρα πολλά στο αγωνιστικό κομμάτι. Επιζητούμε να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια και αμυντικά και επιθετικά. Είμαστε πάντως πολύ ευχαριστημένοι από τα παιδιά και νομίζω ότι σιγά-σιγά η εικόνα της ομάδας μας θα καλυτερεύει».

Ραζής: Μόνο νίκη στην έδρα μας

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Χριστόφορος Ραζής, ο οποίος είπε: «Στην έδρα μας μοναδικός στόχος και υποχρέωση μας είναι η νίκη απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ θα πρέπει να δούμε το κακό ξεκίνημα και να μην επιτρέψουμε να συμβεί ξανά κάτι παρόμοιο. Όσον αφορά στα Τρίκαλα μπορεί να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις αλλά δεν παύουν να είναι μία πολύ επικίνδυνη ομάδα και δεν θα πρέπει να το αφήσουμε να μας ξεγελάσει. Για αυτό θα πρέπει να μπούμε από την αρχή συγκεντρωμένοι και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας, ούτως ώστε να πάρουμε το παιχνίδι.

Θα επιβάλουμε τους δικούς μας κανόνες που θα μας οδηγήσουν στη νίκη αύριο. Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, ειδικά όσον αφορά στην διάρκεια, καθώς θα πρέπει να πάψουμε να έχουμε κακά διαστήματα. Μπορεί μέχρι στιγμής να μην μας έχουν στοιχίσει αλλά θα πρέπει να τα αποβάλουμε».

Σχόλια