Αθλητισμός

Πιθανή η συνεργασία Champions League και Euroleague

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας ανάμεσα σε Champions League και Euroleague  ο εκτελεστικός διευθυντής της νέας διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνός, ο οποίος θεωρεί ότι η μεταξύ του διαμάχη θα λήξει σύντομα.

Ο κ. Κομνηνός είπε αρχικά:  «Όσον αφορά στη σχέση μας με την Ευρωλίγκα, αντιλαμβανόμαστε την πολυπλοκότητα της κατάστασης αλλά στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ένα πρωτάθλημα πολύ υψηλού επιπέδου. Είναι πολύ σημαντικό να ικανοποιήσουμε την επιθυμία πολλών ομάδων: να επιτρέψουμε την πρόκριση σε μια υψηλού κύρους διοργάνωση όπως είναι η Ευρωλίγκα μέσω του Champions League. Βασικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον καθώς η διοργάνωση είναι πετυχημένη. Όπως βλέπεται κάνουν σημαντικές επενδύσεις».

Για τη διαφορά των δύο διοργανώσεων τόνισε: «Η βασική μας διαφορά αφορά τη συμμετοχή στη διοργάνωση. Οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος σ' εμάς μπορεί να αλλάξουν κάθε χρόνο, καθώς πρόθεση μας είναι να προσκαλέσουμε τις καλύτερες ομάδες. Αυτές που έχουν πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα στα εθνικά τους πρωταθλήματα».

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα το ποδοσφαιρικό Champions League επισημαίνοντας ότι  «το UEFA Champions League δεν είναι ένα κλειστό γκρουπ. Κάποιες φορές συμβαίνει να υπάρχουν οι ίδιες ομάδες αλλά η πρόσβαση είναι ελεύθερη. Η Ευρωλίγκα είναι ένα κλειστό σύστημα, με τις 11 από τις 16 ομάδες να είναι γνωστές εκ των προτέρων. Για παράδειγμα: Πέρσι, η Λέστερ κέρδισε την Πρέμιερ Λιγκ κι αυτό της έδωσε τη δυνατότητα να παίξει στο Champions League κόντρα στις καλύτερες ομάδες. Αυτή είναι μια θεμελιώδης αρχή του αθλήματος: Αν είσαι η καλύτερη ομάδα στο εθνικό πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να παίξεις με τους καλύτερους των άλλων πρωταθλημάτων».

Σχόλια