Αθλητισμός

ΠΣΑΠ: Το ελληνικό ποδόσφαιρο, αργοπεθαίνει…

Επίσημη θέση για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, ο οποίος με ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει το φόβο του για το μέλλον του αθλήματος στη χώρα μας.

Ο ΠΣΑΠ τονίζει ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην «ώρα μηδέν» και ότι χρειάζεται συσπείρωση από ποδοσφαιριστές, ομάδες και παράγοντες για να βγει από το αδιέξοδο που βρίσκεται.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών αντιμετωπίζει με έντονο προβληματισμό, πίκρα και ανησυχία το νέο, σοβαρότατο, κρούσμα επίθεσης σε βάρος του ποδοσφαίρου μας. Δυστυχώς, είμαστε πια στην "ώρα μηδέν", χωρίς να μπορεί κανείς να γνωρίζει πως και πότε θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως θέλουμε και αξίζει να είναι.

Εμείς, οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, πάλι θα είμαστε εκείνοι που θα πληρώσουμε το κόστος των δυσλειτουργιών, της απαξίωσης και της δυσφήμισης του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, καθώς, είτε διακόπτονται προσωρινά τα πρωταθλήματα είτε όχι, οι επιπτώσεις κυρίως αφορούν τους πρωταγωνιστές και βασικότερους συντελεστές του παιχνιδιού, που βιώνουν την υποβάθμιση του, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την ασυνέπεια.

Αυτό που ζητάμε, πλέον, πέρα από όποιες αλλαγές, είναι να βρεθεί πεδίο συνεννόησης, μέσα από συνάντηση όλων των φορέων, ώστε ενωμένος ο κόσμος του ποδοσφαίρου να δώσει την δική του απάντηση, προστατεύοντας το παιχνίδι. Γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο, αργοπεθαίνει… Και μαζί του σβήνουν ποδοσφαιριστές και ομάδες, όχι μόνο σε συλλογικό μα και σε εθνικό επίπεδο, γιατί οι επιπτώσεις αφορούν όλους».

Σχόλια