default-image

Η "Λόλα", ο Αλφόνσο και ο αστυνόμος Σαΐνης

Ποδόσφαιρο
Η "Λόλα", ο Αλφόνσο και ο αστυνόμος Σαΐνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…»! Αυτή φράση μπήκε αμέσως στο μυαλό μας, όπως ακριβώς την είπε και την χρωμάτισε ο μοναδικός καρατερίστας του είδους Σπύρος Καλογήρου. Ακόμη και ο τίτλος της ταινίας που πρωταγωνιστούσε ο Νίκος Κούρκουλος, είναι ασορτί με το τελευταίο «καυτό» δρώμενο στο ποδοσφαιρικό μας πεδίο: «Λόλα»!

Παραλλάξαμε μόνο τον χρόνο. «Ήταν» είχε πει ο Καλογήρου. Κι εδώ «ήταν» και «είναι». Μιλάμε λοιπόν για συμμορίες  στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας, με στοιβαγμένες φατρίες που θέλουν το πακέτο της πρωτιάς και δεν διστάζουν να εκφοβίζουν ανθρώπους, να καίνε σπίτια, να απειλούν ζωές και που ενδεχομένως να στερήσουν ζωές. Όχι στο όνομα της μπάλας («Λόλα» κατά αντιστοιχία στο σενάριο τους), αλλά στο όνομα της δικής τους «Λόλας», όπως ο Άρης της ταινίας (Νίκος Κούρκουλος) που βγαίνει από τη φυλακή και επιστρέφει σ' ένα καμπαρέ της Τρούμπας για να ξεκαθαρίσει παλιούς λογαριασμούς με μια συμμορία που του έστησε άσχημο παιχνίδι και τον έστειλε στη φυλακή.

Να σας θυμίσουμε την ιστορία; «Ο αρχηγός της συμμορίας και ιδιοκτήτης του καμπαρέ (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος) κρατά κοντά του τη Λόλα (Τζένη Καρέζη), μια γυναίκα ελευθέρων ηθών που είχε με τον Άρη ερωτική σχέση η οποία διατηρείται ακόμα. Στην ιστορία εμπλέκεται καθοριστικά κι ένας γέρος δεσμοφύλακας του Άρη (Παντελής Ζερβός), που στο τέλος αποδεικνύεται πατέρας της Λόλας. Όταν έρχεται η ώρα της τελικής μονομαχίας των δύο ανδρών, ο γέρος θα είναι αυτός που θα εξοντώσει τον κακό αρχηγό της συμμορίας, προκειμένου να γλιτώσει από την κατηγορία του φόνου τον Άρη, ο οποίος θα είναι τελικά ο μελλοντικός γαμπρός του».

Να γιατί αισθάνεσαι πληρέστερος αν έχεις δει τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες του είδους. Σε έχουν διαβασμένο και μπορείς να διακριθείς και ως προφήτης. Συμβαίνει εδώ με τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Νίκο Τζώρτζογλου, που έχει επιχειρήσει να παίξει κατά κάποιο τρόπο το ρόλο του Άρη, σε ένα άλλο σενάριο, που τον αναδεικνύει σε προφήτη, ποδοσφαιρικού τύπου. Είχε προβλέψει και μέσα στις μαζώξεις του «Μακεδονία Παλλάς», όταν επιχειρούσε να τους κάτσει σε ένα τραπέζι και σε πολλές άλλες δηλώσεις του, φωνάζοντας ότι αν δεν γίνει κάτι συναινετικό, «καίνε σπίτια και αυτοκίνητα και μπορεί να έχουμε και νεκρούς». Δεν είχε άδικο στο τελευταίο.

Όσοι έχουν δει -πάλι σε ταινία- την δράση του Αλφόνσο «Αλ» Καπόνε, του διαβόητου κακοποιού, λαθρέμπορου οινοπνευματωδών ποτών που έδρασε στις ΗΠΑ και δέσποζε στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος, στην περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει, καίγοντας το σπίτι του Μπίκα.

(Οι άλλοι, που να διανοηθούν τέτοια πράγματα, με τις εικόνες του «Θωρηκτού Ποτέμκιν»… Μένουν με την Επανάσταση των Ονείρων τους… Μακαρία τους!)

Υ.Σ.: Ποιός θέλει να διακοπεί το πρωτάθλημα, άραγε; -Υπάρχει ο Αστυνόμος Σαΐνης, ή είναι ήρωας της φαντασίας μας;

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News