Αθλητισμός

Οι υποψήφιοι για κορυφαίοι της χρονιάς στο στίβο

Λιγότερο από ένας μήνας απέμεινε για τη μεγάλη γιορτή της IAAF και τα ονόματα των φιναλίστ αποκαλύφθηκαν, δίχως να υπάρχει κάποια έκπληξη, τουλάχιστον όσον αφορά στους άνδρες.

Γιουσέιν Μπολτ (100/200μ. και 4Χ100μ.), Μο Φάρα (5.000/10.000μ.) και Γουέιντ Βαν Νίκερκ (400μ.) είναι οι τρεις φιναλίστ στους άνδρες και πραγματικά όποιος και αν θα είναι ο νικητής, θα είναι άξιος. Και οι τρεις αθλητές είχαν εκπληκτικά επιτεύγματα το 2016, ιδίως στους Ολυμπιακούς.

Ο Μπολτ πήρε τρία χρυσά μετάλλια φτάνοντας τα εννέα, ο Φάρα μπήκε στο κλαμπ των αθλητών που έκαναν το νταμπλ/νταμπλ (δύο χρυσά σε δύο συνεχόμενους Ολυμπιακούς σε 5.000/10.000μ.) και ο Βαν Νίκερκ κατέρριψε το ακατάρριπτο ρεκόρ του Τζόνσον στα 400μ.

Όσον αφορά στις γυναίκες, η Αλμάζ Αγιάνα με το τρομερό παγκόσμιο ρεκόρ στα 10.000μ., η Ελέιν Τόμπσον που σάρωσε στα σπριντ και η Ανίτα Βλόνταρτσιουκ που έκανε δύο φορές παγκόσιο ρεκόρ στη σφυροβολία, είναι οι τρεις φιναλίστ, με την Βλόνταρτσιουκ να φαίνεται ότι έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Να σημειωθεί ότι οι φιναλίστ προέκυψαν με τριπλό τρόπο ψηφοφοριας. Το συμβούλιο της IAAF που η ψήφος του μετράει για το 50%, τα μέλη της οικογένειας της IAAF με 25% και το υπόλοιπο 25% είναι η ψήφος του κοινού.

Πηγή: sentragoal.gr

Σχόλια