default-image

"Προσαρμογή" για ομάδα και κόσμο του ΟΦΗ!

Ποδόσφαιρο
"Προσαρμογή" για ομάδα και κόσμο του ΟΦΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ έδειξε βασικά στοιχεία στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος για όσα χρειάζεται να αναβαθμίσει, προκειμένου να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεών του στη Football League.

Με δεδομένο ότι πρόκειται για μια ομάδα με αδιαμφισβήτητο μεγάλο όνομα, η αρχική διαπίστωση ότι διαθέτει καλούς, αλλά όχι αρκετούς "μεγάλους" παίκτες, που μπορούν να αναλάβουν πρωτοβουλία στις κρίσιμες στιγμές του αγώνα, είναι σημαντική. Η επίγνωση αυτή θα ωφελήσει, εφόσον γίνει κατανοητή από ομάδα και κόσμο, ώστε να ενταθεί και να στηριχτεί η προσπάθεια, με πρώτο κέρδος την προσαρμογή του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα. Γιατί ο σκοπός κάθε αγώνα είναι πρώτα το αποτέλεσμα και όχι να παίζει σκέτα καλή μπάλα.

Αυτός ο ΟΦΗ στήθηκε ενσυνείδητα από την αρχή με βασικό σκεπτικό "όπου φτάνει το χέρι μου" και στηρίχτηκε στην "ομαδική λειτουργία", προκειμένου να έχει επιτυχία με βλέψη την κορυφή. Επιλογή που απαιτεί κατά τεκμήριο χρόνο και πολλή δουλειά και παίρνει μπρος με καλά αποτελέσματα στο ξεκίνημα. Αυτό που είδαμε ως τώρα επιβεβαιώνει ότι απαιτείται περισσότερη αυτογνωσία, με αλλαγή μυαλού χωρίς ψευδαισθήσεις, ώστε να επιτευχθεί αυτό που είδε και ο Νιόπλιας, μετά και από την Καλλονή, ότι «χρειάζεται να προσαρμοστούμε» και με τον κόσμο να μένει ικανοποιημένος από αυτό που θέλει και δεν είναι άλλο από τη βαθμολογική θέση της ομάδας του.

Το να φτάνεις να κρατάς στα χέρια σου τους τρεις βαθμούς και να τους χάνεις στο τέλος απανωτά σε δύο ματς, δεν είναι κατά βάση τυχαίο. Με την Καλλονή, ο Βαζάκας "διάβασε" πολύ καλά στη διάρκεια τις αδυναμίες και έθρεψε σκέψεις να κλέψει ό,τι μπορεί από το "Γεντί Κουλέ", με τακτική, πίεση και περισσότερη φρεσκάδα που εξαργυρώθηκε στο τέλος.

Ο ΟΦΗ δεν είχε τους παίκτες να πάρουν την πρωτοβουλία, όταν χρειάστηκε, και δεν είναι θετικό κριτήριο να επικαλείται το όνομα του Κώτσιου. Μια ομάδα μεγάλη και πρωταθλητισμού χρειάζεται κι άλλους.

Σε δύο ματς, η άμυνα που δέχτηκε τρία γκολ αποκάλυψε "τρύπες", είτε φταίει η "κρίση πανικού" όταν φτάνει το ματς στο τέλος, είτε γιατί δε φαίνεται να κυριαρχούν αμυντικά χαφ στη μεσαία γραμμή, είτε γιατί η φλύαρη ανάπτυξη από τα πλάγια "κοιμίζει" την ομάδα. Ούτε μπορείς να ονειρεύεσαι πολλά πανηγύρια, όταν η αμυντική γραμμή με τον τερματοφύλακα εμφανίζεται σαν να παίζει πρώτη φορά σε παιχνίδι, χωρίς ορατή συνεργασία...

Το πρωτάθλημα της Football League έχει δώσει ήδη τα δείγματά του στην τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ. Είναι δύσκολο και ιδιόμορφο. Κι ακόμη δεν άρχισαν και οι ομορφιές του... Γι' αυτό απαιτείται στήριξη απ' όλους τους φίλους του.

Στ.Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News