Αθλητισμός

Τρία πανελλήνια ρεκόρ κατηγοριών στις ημερίδες ορίων

Τρία πανελλήνια ρεκόρ κατηγοριών στο άθλημα της κολύμβησης πραγματοποιήθηκαν το σαββατοκύριακο στις ημερίδες πρόκρισης που πραγματοποιήθηκαν σε 25άρα πισίνα στα κολυμβητήρια όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα ο Σταμάτης Κούτσουλας του Παναθηναϊκού σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία των παμπαίδων Α στα 100μ. Πρόσθιο με χρόνο 1:05.70, καταρρίπτοντας το 1:05.84 του Γιώργου Ασπρουγαλή από τον περασμένο Δεκέμβριο. Το δεύτερο πανελλήνιο ρεκόρ ανήκει στην Γεωργία Δαμασιώτη του Ωκεανού, που με 1:04.37 στα 100μ. Πεταλούδα, συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ των παγκορασίδων Β της Παναγιώτας Τσιάλτα (1:04.90) που κρατούσε από το 2005. Τέλος ο Κωνσταντίνος Στάμου του ΑΣΚ Ντερή σημείωσε επίδοση 27.30 στα 50μ. Πεταλούδα, που είναι ρεκόρ της κατηγορίας παμπαίδων Β, ξεπερνώντας το 27.71 που είχε ο Αθανάσιος Δημουλιός από την περσινή χρονιά.

Πολύ καλή ήταν η επίδοση και του Σάββα Θώμογλου του Άρη Θεσσαλονίκης, που έκανε 2:18.57, το οποίο αποτελεί άτυπο πανελλήνιο ρεκόρ κατηγορίας παίδων Β.

Μετά την λήξη των αγώνων, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Κραουνάκης σημείωσε: «Είναι ακόμα η αρχή της χρονιάς, όμως οι επιδόσεις των αθλητών είναι ενθαρρυντικές. Έγιναν κάποιες πολύ καλές επιδόσεις, ενώ θα περιμένουμε να κλείσει ο κύκλος αυτών των ημερίδων με τον τελικό των γκραν πρι στον Βόλο στις 10-12 Δεκεμβρίου, ώστε να έχουμε μια συνολικότερη εικόνα».

Από την πλευρά του ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Βορείου Ελλάδος, Βαγγέλης Βούλτσος τόνισε: «Είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή 350 κολυμβητών στους αγώνες που έγιναν στην Θεσσαλονίκη για την συγκεκριμένη περίοδο. Δείχνουμε ότι υπάρχει μια καλή αγωνιστική παρουσία».

Πηγή: koe.org.gr

Σχόλια