Αθλητισμός

Η 4η ήττα του Εργοτέλη και το παράπονο του Μακράκη (video)

Ο Εργοτέλης έμεινε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής καθώς ο ΕΦΑΟΖ παρουσιάστηκε χθες καλύτερος στο Λίντο και έφτασε δίκαια στη νίκη.

Η κρητική ομάδα δεν αντιμετώπισε αμυντικά σωστά τους αντιπάλους της, οι οποίοι με οδηγό τον Λεγκίκα που πέτυχε 34 πόντους έφτασαν στη νίκη.

Στο αμυντικό κομμάτι στάθηκε και ο Γιώργος Μακράκης μετά το παιχνίδι επισημαίνοντας: «Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα με ψηλά παιδιά, που έχουν αρκετό ταλέντο και που προσεγγίζει το παιχνίδι με ένα διαφορετικό τρόπο σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Όπως είδατε τα πεντάρια τους ήταν στις γωνίες και σουτάρανε τρίποντα, μία ομάδα που σουτάρει με πολύ υψηλά ποσοστά από την περιφέρεια. Είχαμε πει όλη την εβδομάδα πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε αυτό. Είναι μία ομάδα που επειδή έχει ψηλά κορμιά παίρνει τα μις ματς και μέσα από αυτά δημιουργεί προϋποθέσεις για να βγουν σουτ περιφερειακά. Είχαν πολύ υψηλά ποσοστά στο α' ημίχρονο. Η κακή αντίδρασή μας σε αυτά που είχαμε πει πριν το παιχνίδι και είχαμε δουλέψει όλη την εβδομάδα είχαν ως αποτέλεσμα ο αντίπαλος να αποκτήσει ψυχολογία μέσα στο ματς, να πάρει διαφορά και σαν νεανική ομάδα και άπειρη που είμαστε προσπαθήσαμε να ακολουθούμε το σκορ, στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, με κακή αντίδραση. Ελάχιστα ήταν τα σημεία του παιχνιδιού που είχαμε καλή αντίδραση, κυκλοφορήσαμε την μπάλα, «χτυπήσαμε» τον αντίπαλο εκεί που έπρεπε την κατάλληλη στιγμή και είχαμε σκορ. Το ίδιο συνέβαινε και στην άμυνα. Δεν πιέσαμε καθόλου την μπάλα στην κυκλοφορία. Φάγαμε πολλά σουτ πάνω στην μπάλα από τον Λεγκίκα, ο οποίος σούταρε τουλάχιστον 5-6 σουτ πάνω σε άμυνα και τα έβαλε, δύσκολα σουτ, όμως ξέραμε ότι τα είχε. Με λίγα λόγια δεν αντιμετωπίσαμε έτσι όπως έπρεπε το ματς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Παρόλα αυτά ο προπονητής του Εργοτέλη κρατά την προσπάθεια των παικτών του, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να επηρεάσουν ψυχολογικά οι τέσσερις συνεχόμενες ήττες. «Τα παιδιά παλέψανε, αλλά σε αυτή την κατηγορία μερικές φορές δεν αρκεί. Χρειάζεται σωστή αντίδραση, σωστό διάβασμα και υπομονή που δεν την είχαμε για άλλη μία φορά. Προσπαθήσαμε στο τέλος να γυρίσουμε το ματς, όπως το κάνουμε και παλεύουμε όλα τα ματς, δεν το καταφέραμε. Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό. Είχαμε μία σειρά τριών παιχνιδιών που εάν είχαμε ήττες έπρεπε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση και βλέπεται ότι είμαστε στο τέταρτο παιχνίδι, τώρα χωρίς νίκη. Υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα και πρέπει γρήγορα να ξεπεράσουμε αυτό το στοιχείο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ένα πρωτάθλημα πολύ δύσκολο που δεν πρέπει να μένεις στο προηγούμενο παιχνίδι. Για άλλο ένα παιχνίδι είχαμε παιδιά σε μέτρια μέρα, αλλά δε θέλω να μείνω σε αυτό, αλλά ότι δεν είχαμε καλή αντίδραση στα περισσότερα δύσκολα σημεία του παιχνιδιού». ¨

Δείτε τι έγινε στο Λίντο την Κυριακή το απόγευμα:

Ρεπορτάζ: Νίκη Μηλιαράκη

Σχόλια