default-image

Συνοδικές Λειτουργίες σε Αρκάδι, Μοίρες και Άγιο Μηνά

Κρήτη
Συνοδικές Λειτουργίες σε Αρκάδι, Μοίρες και Άγιο Μηνά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις Συνοδικές Θείες Λειτουργίες θα τελεστούν στην Κρήτη την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αρκαδίου της Ιερά Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου με αφορμή τη συμπλήρωση 150 ετών από το Ολοκαύτωμα της Ιστορικής Ιεράς Μονής και της Αρκαδικής Εθελοθυσίας,  παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νεκταρίου Μοιρών της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την εις Κύριον εκδημία του από Γορτύνης και Αρκαδίας αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου. Επίσης θα γίνει και ιερό μνημόσυνο. Μετά τη Θεία Λειτουργία θα αποκαλυφθεί προτομή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου στον πρόναο του Ιερού Ναού και θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση. Ομιλία θα εκφωνήσει εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Μετά τη Θεία Λειτουργία και πριν την καθιερωμένη λιτανεία του Ιερού Λειψάνου και της Εικόνας του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Μηνά θα τελεστούν στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού τα αποκαλυπτήρια προτομής του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρού Τιμοθέου και επιμνημόσυνη δέηση με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από την εις Κύριον εκδημία Του. Ομιλία θα εκφωνήσει εκ μέρους της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Συνοδικές ονομάζονται οι Θείες Λειτουργίες στις οποίες συμμετέχει σύσσωμη η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, δηλαδή όλοι οι Μητροπολίτες του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News